Pécsi mentők hoztak haza egy a járvány miatt külföldön ragadt nagycsaládot

A pécsi Galenus Mentőszolgálat vezetője Deák Zoltán a PécsiStop.hu hírportál munkatársának mesélt arról, hogy a koronavírus-járvány tombolása idején Izraelből hoztak haza egy magyar nagycsaládot, akik az apa gyógykezelésért keresték fel Tel-Avivot.

hirdetés

“Immunterápiára utaztunk ki január 25-én Izraelbe, CAR-T kezelésre, a férjemnek ugyanis kiújult a nyirokrendszeri rákja. Hosszas informálódás után a társadalomhoz fordultunk, és sikerült összegyűjteni a kezelés árát. Tel-Avivban majdnem mindennap küzdeni kellet a vizsgálatok, kezelések folytatásáért. A laborokat leálltak, bizonytalan volt minden. Csúszott minden, de egy napra sem adtuk fel a reményt. A küzdelem megérte, mert a legnagyobb tumor egyharmadára visszaszorult” – mesélte a lapnak a hálás anyuka.

Közel egy hónapot vett igénybe a magyar házaspár és gyermekeik hazaszállításának megszervezése, rengeteg engedélyt kellett ugyanis beszerezni hozzá. Egy-egy ilyen projekt pontos útvonal- és időterv összeállítását és persze betartását igényli.

A teljes riport IDE kattintva olvasható.

Kiemelt kép: PécsiStop.hu

Hirdetés