Pécsi problématérképet állítana össze Hoppál Péter

Hoppál Péter

Hoppál Péter, Pécs fideszes országgyűlési képviselője problémafelvetéseket és megoldási javaslatokat vár a helyi vállalkozásoktól. Problématérkép összeállítását tervezi.

Közleményt juttatott el lapunkhoz a politikus, amelyben arról ír, hogy sok vállalkozás kereste meg különböző csatornákon problémáival az elmúlt napokban. Ezért most egy fórumot szeretne teremteni Pécs problématérképének felállításához.

A közleményt az alábbiakban olvashatják:

Tisztelt Vállalkozók!

A koronavírus járvány okozta országos veszélyhelyzet egyik legaggasztóbb hozadéka – a legnagyobb érték, az emberélet veszélyeztetettsége mellett – a gazdasági konjunktúra megtorpanása. Mivel a vállalkozások viszik a hátukon a magyar gazdaság javát, ezért csakis a problémák minél hatékonyabb, gyors feltárása vezethet a bajban a várható káros következmények enyhítéséhez.

Az elmúlt hét során (főként egy internetes videó felhívásomat követően) egyre nagyobb számban kerestek meg a pécsi vállalkozások most keletkező problémáikkal. Mivel ezek az információk mozaikszerűen, időben elszórva, különböző csatornákon érkeztek meg hozzám, úgy döntöttem, egy fórumot teremtünk a pécsi vállalkozások problématérképének felállításához.

Április 5. vasárnap 12 óráig várjuk problémafelvetéseiket, megoldási javaslataikat a javaslat.pecsicegek@gmail.com email címen legfeljebb 500 karakterben a cég tevékenységének bemutatásával, további 1000 karakterben a legfontosabb problémával, megoldási javaslattal, ha szükséges, további melléklet csatolásával.

Várjuk minden pécsi illetőségű, vagy agglomerációs mikro-, kis- és közepes vállalkozás problémaleírását és javaslatát. Szeretnénk rögzíteni, hogy nyilvánvalóan nem ígérhetünk minden problémára megoldást. De a problématérkép elkészítésével (melyhez egy komoly közgazdász team felajánlását megkaptuk), témacsoportokba szedjük a helyi illetőségű és országos megoldásra váró kérdéseket. Célunk a nyilvánvalóan jelentkező piaci károk gyors feltérképezése, azok mérséklése a lehetséges beavatkozási pontokhoz történő gyors eljuttatáson keresztül.

Problématérképünket a Pécs-Baranyai Kereskedelmi- és Iparkamara vezetésével egyeztetjük, akikkel terveink szerint a náluk feltárt esetekkel közös javaslatok elkészítésében együttműködünk.

Tisztelettel:

Dr. Hoppál Péter

Pécs országgyűlési képviselője”

Hirdetés