Pécsiek! Elő a telefonokkal, mert talán titeket is meghívtak sms-ben oltásra!

Meglepett kollégánk telefonjára is megérkezett szerdán az üzenet, mely szerint online foglalhat magának időpontot, hogy hamarabb jusson koronavírus-oltáshoz. Megnyugtatjuk olvasóinkat, ez nem csalás és nem ámítás, hanem egy kísérlet része, melynek keretében a kormány kipróbál egy internetes foglalási rendszert. 

hirdetés
Uránia Mozi

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint az oltás felgyorsítása érdekében 70.000, az oltásra már regisztrált ember fog sms-ben értesítést kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfőre, keddre vagy szerdára.

Amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, megfontolják az általános kiterjesztését a regisztráltakra.

A részletekről az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján is szó volt: hetvenezer ember, akik a négy orvosi egyetemi városban – Pécsen, Debrecenben, Szegeden, Budapesten – vagy környékén laknak, ma üzenetet kapnak, és csütörtök délután négy óráig kell megnézniük azt a honlapot, amelyen regisztrálhatnak oltási időpontért jövő héten hétfőre, keddre és szerdára.

Az sms tartalmazza a honlapcímet és a kódot, amivel jelentkezni lehet, de csak azok tudják használni, akik megkapták az üzenetet.

Kiemelt képünk illusztráció.