Postán adta fel a drogot, de nem vette át senki – így bukott le

Jogerős ítélet született kábítószer-kereskedelem bűntette ügyében Pécsen.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint a vádlott 2018 novemberétől rendszeresen, anyagi haszonszerzés érdekében kábítószert (speed, marihuána) szerzett, amit különböző személyeknek adott át, illetve értékesített.

A vádlott megrendelésére 2018 novemberében Németországból postai küldeményként kábítószert (marihuána, kokain) adtak fel.

A csomagot azonban nem vették át, így azt visszaküldték Németországba. Ott senkinek sem lehetett kézbesíteni, ezért a postahivatalban felbontották, ott pedig kiderült, hogy kábítószer lapul benne.

2019 áprilisában a nyomozóhatóság a vádlott által használt gépkocsiból alufóliába csomagolt amfetamin-származékot és 150 ezer forint készpénzt, majd a vádlott tartózkodási helyén többnyire simítózáras tasakokban pszichoaktív anyagokat és kannabisz származékokat, két darab gáz-riasztó fegyvert a tartozékaival, továbbá 1.445.500 forintot, 620 eurót és 600 hamis eurót foglalt le – áll a vádiratban.

Az elsőfokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat a bűnösségét beismerő nyilatkozatának elfogadását követően bűnösnek mondta ki kábítószer-kereskedelem bűntettében, ezért őt 5 év börtönbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta azzal, hogy a vádlott a kiszabott büntetés fele részének letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra – zárul a törvényszéki közlemény.