A vádlott és védője által a büntetés enyhítése végett bejelentett fellebbezés folytán másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a napokban megtartott tanácsülésen meghozott végzésével a Pécsi Járásbíróság 2020. október 1-én kelt ítéletét helybenhagyta.

hirdetés
Uránia Mozi

A jogerős ítélet N. G. vádlottat bűnösnek mondta ki szeméremsértés vétségében, védekezésre képtelen személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntettében és szabálysértési értékre, helyiségbe a jogosult tudta és belegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétségében, melyek miatt halmazati büntetésül, mint többszörös visszaesőt a bíróság 4 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság rendelkezett arról, hogy a vádlott a szabadságvesztés büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra.


A vádirat szerint a hajléktalan férfi 2019. augusztus 3-án nyolc óra körül egy pécsi üzletház bejáratánál az egyik bolt kirakatában meglátott egy hirdetést, melyen három női alak volt. A férfinek „megtetszettek”, ezért a bejárattól jobbra a sarokban önkielégítést végzett.

A vádlottat 2019. június 29. napján az éjszakai órákban egy pécsi kórház sürgősségi osztályára szállították. A férfit egy kis időre egyedül hagyták a vizsgálóban, aki ezt kihasználva az asztalon elhelyezett, 22.500 forint értékű ESZIG kártyaleolvasó eszközt ellopta.

A vádlott a vizsgálatot követően egy kórterembe került K. I. sértettel. A vádlott kihasználta, hogy a sértett alszik, és 2019. június 30-án hajnalban K. I. szekrényben elhelyezett, 25 ezer forintos mobilját, 5000 forint értékű SIM-kártyát és 6.000 forintot érő vércukorszintmérőjét eltulajdonította.

Ezt követően a vádlott jogosulatlanul bement a kórházi osztály gyógyszeres szobájába, és onnan 2 darab összesen 4.600 forint értékű inzulinadagolót tulajdonított el.

A lopott holmikat a helyszínen intézkedő járőrök visszavették a férfitől.

A vádlott a fenti cselekményekkel a kórháznak 27.100 forint, míg K. I. sértettnek 36 ezer forint kárt okozott, amelyek a helyszínen megtérültek.

Az ítélet jogerős.