Saját feleségét kényszerítette prostitúcióra – letartóztatták

A Pécsi Járásbíróság június 20-án elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra erőszakkal, szexuális cselekmény végzése érdekében, a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2018 nyara és 2022 júniusa között, megélhetésük érdekében a feleségét – őt különféle módokon bántalmazva, benne félelmet keltve – prostitúciós tevékenység folytatására kényszerítette.

A nő az ebből származó pénzeket férjének adta át.

A gyanúsított férfi legális jövedelemmel nem rendelkezik, megélhetését a bűncselekmény elkövetéséből származó jövedelemből biztosította.

A kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén a hatóságok számára elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítás meghiúsítására vagy megnehezítésére törekedne a sértett vagy más kihallgatandó személy megfélemlítésével, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges – zárul a vádirat.

A döbbenetes esetről itt írtunk korábban.

Kiemelt képünk illusztráció.