Sodrófával verte az asszony, a férfi viszont megszurkálta választottját

A Pécsi Ítélőtábla enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki több alkalommal késsel megszúrta a nála lakó nőt. 

A vádirat szerint az 57 éves italozó életmódot folytató, büntetlen előéletű férfi 2016 januárjában fogadott be egy hajléktalan nőt. Ezt követően rendszeresen veszekedtek, előfordult, hogy a tüzes asszony sodrófával verte meg a férfit.

2016 augusztusában durvult el a helyzet, miután a nő későn kelt fel, holott aznap időpontra orvosi vizsgálatra kellett volna mennie. Az asszony a késedelem miatt megjegyzéseket tett a férfira, amit az egy idő után megelégelt, így nem látott jobb megoldást, mint egy késsel hátba szúrni az éppen a fürdőszobában mosakodó nőt. Ezután dulakodás kezdődött, amely során az asszonyt egyszer közepes erővel a mellkasán, egyszer pedig nagy erővel a hasán megszúrta. A nő az erkélyre menekült és onnan kiáltozott segítségért.

A bíróság közlése szerint a nő hasát és mellkasát ért szúrások életveszélyes sérülést okoztak, életét a gyors orvosi beavatkozás, műtét mentette meg. A Pécsi Törvényszék első fokon a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt öt év börtönre ítélte, a védelmi fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla a vádlott büntetését 4 év börtönre enyhítette.

Hirdetés