Sör, fröccs, strand – jön a rekkenő hőség, 35 fokkal

A következő napokban garantáltan nem kell esernyő, hiszen csütörtökig marad a hőség, sőt: egyre forróbb lesz az idő. Hétvégén érdemes lesz vízpartot, frissítőt keresni, ugyanis kibírhatatlan meleg lesz már a pihenőnapok alatt is.

Szombaton például többnyire derült lesz az ég, csak északkeleten zavarhatja kevés felhő a napsütést, de csapadék ott sem várható. A Dunántúlon a délire forduló szél megélénkül, Sopron és a Fertő-tó környékén egy-egy erős széllökés sem kizárt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul.

Vasárnap is napos, száraz idő várható, északnyugaton lehet kevés gomolyfelhő. A déli, délkeleti szél napközben helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 34 fok között alakul.

Ugyanez várható a következő hét első felében, változásra legfeljebb csütörtökön lehet számítani. Ekkor napközben időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Elsősorban nyugaton és északon várható elszórtan zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél néhol megerősödik, zivatarban viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet csúcsértéke csütörtökön már a 35 fokot is meghaladhatja.

Hirdetés