Szerdáig tartó forgalmirend-változás a belvárosban

Sérült vízvezetéket cserélnek a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei Pécsett, a Felsőmalom utcában. A munkavégzés idejére a Felsőmalom utca Rákóczi út és Munkácsy utca közti szakaszát teljes szélességben lezárták, a felső utcaszakasz a Munkácsy utca – Lyceum utca felől megközelíthető.

A forgalmirend-változás előreláthatóan szerdáig marad érvényben, akkorra a hibajavítást követően az útburkolatot is ideiglenesen helyreállítják, így várhatóan a déli órákban újra megindulhat a forgalom az elzárt területen. (Az útburkolat végleges helyreállítása tavasszal zajlik majd.)

A Felsőmalom utca 20. előtt hibásodott meg egy öntöttvas fővezeték, az út nyugati oldalán a parkolósávban. A társaság szakemberei hétfőn egy kisebb szakaszt már kicseréltek, ma azonban elkerülhetetlenné vált a teljes csőszakasz felújítása.

A javítás idejére 27 környező ingatlanban (kb. 150 felhasználási helyen) átmenetileg szünetel az ivóvízellátás a Rákóczi út sarkától a Király utcáig. A szolgáltatás helyreálltáig a Rákóczi út – Felsőmalom utca sarkán lévő tűzcsapra kihelyezett kifolyóról biztosított a vízellátás, emellett a szolgáltató tartályautót is küldött a helyszínre. A délutáni órákra várhatóan újra lesz víz az otthonokban.