Tavaszi nagytakarítás lesz a buszpályaudvarokon

Takarítási akcióba kezdett a Volánbusz Zrt. Május végéig az ország valamennyi állomása szépen megtisztul majd – közölte a közlekedési társaság.

A napi takarításhoz képest sokkal alaposabban, aprólékosabban tisztítják meg a várótermeket, az utasfogalmi helyiségeket, a peronokat és az egyéb külső területeket is.

Mint írja a Volánbusz, a port és a szennyeződéseket minden felületről eltávolítják, megtisztítják a falakat, ajtókat, ablakokat, bútorokat, korlátokat, világítótesteket, technológiai csővezetékeket és egyéb berendezéseket. A függönyöket, szőnyegeket, igény szerint a kárpitokat nedves tisztítással és alapos porszívózással takarítják.

A Volánbusz emellett – a járványhelyzet javulásától függetlenül – folyamatosan fertőtlenít, az állomások és a járművek hagyományos takarítása mellett ózonos tisztítással, valamint nanotechnológiás felületkezeléssel is védekezik a fertőzések ellen.

Továbbra is gondoskodnak a védekezéshez szükséges eszközökről (kézfertőtlenítő, fertőtlenítő hatású folyékony szappan, szájmaszk a munkatársaknak). Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utazók és munkavállalók biztonságát – zárul a Volánbusz közleménye.