Teherautóval ütközött egy vonat a pécsi vonalon, késésre számítsunk

Simontornyán ütközött össze a Pécsről Budapestre tartó PTE InterCity egy teherautóval, emiatt a pécsi vonalon hosszabb menetidővel kell számolnunk – tájékoztat a MÁV honlapján.

Frissítés 08.05.:

hirdetés

Épp egy hete Simontornya állomáson egy Pécsről Budapestre tartó vonat összeütközött egy teherautóval. Erről most egy videófelvételt is közzétettek az Országos Balesetmegelőzési Bizottság közösségi oldalán – írja a Propeller.hu.

Korábban írtuk:

Mint írják, a rendőrség csökkentett sebességgel engedélyezte a vonatközlekedést a simontornyai vasúti átjáróban, ezért újraindult a forgalom Simontornya és Tolnanémedi között.

A pécsi vonalon viszont ezen a szakaszon 15-20 perccel hosszabb menetidővel kell számolni.

A balesetben érintett utasoknak ráadásul egy kis kellemetlenségben is részük lehet, hiszen csak a következő Budapestre tartó vonattal, a Zselic InterCityvel utazhatnak majd tovább a Keleti pályaudvar felé. A Keleti pályaudvarról 15.45-kor Pécsre induló Tettye IC utasainak pedig Pusztaszabolcs állomáson másik szerelvénybe kell átszállniuk.


A baleset 12.50-kor Simontornya állomáson történt, az átjáróban a fénysorompó jól működött, a közút felé tiltó jelzést adott, a balesetben nem sérült meg senki.

Hirdetés