Tesco épül, Auchan felkészül, Corso stagnál

Rövidesen újabb hipermarkettel bővül a pécsi áruházak piaca, ugyanis az 58-as út bevezető szakaszán lázas munka folyik a Tesco építésénél. Nem sokkal messzebb az Auchan francia kiskereskedelmi csoport vásárolt telket e Déli Ipari Parkban, az M60-as sztrádától kőhajításnyira. Előbbi áruház karácsonyig kinyit, utóbbi, a lánc legnagyobb hazai áruházaként jövőre vár vásárlókat. Közben a Búza téren továbbra is a piaci környezet javulására vár a Corso üzletház beruházója.

hirdetés
Uránia Mozi

Fotó: Müller Andrea

Mint azt Pentz Mihály projektmenedzser a Pécsi Híreknek elmondta, a belvárosi építkezések egyelőre részben valósulnak csak meg. Májusban megnyílik a Zipernowsky szakközépiskolával szemben lévő telek északi részén a négycsillagos Corso Hotel. Az ingatlan nagyobbik részén, ahol már szerkezetkész egy háromszintes, közel négyszáz férőhelyes mélygarázs, egy év óta áll a munka.

A szálloda ormótlan betonfala miatt nem túl felemelő látványt Pentz várakozásai szerint már nem kell sokáig „élvezniük” a pécsieknek. Mint mondta, a kiskereskedelmi forgalom növekedése miatt lehet rá számítani, hogy a mélygarázs felett elkezdődhet az ötszintesre tervezett szolgáltatóház továbbépítése. Eddig ugyanis azért jegelték a beruházást, mert nem jelentkezett megfelelő számú bérlőjelölt. A projektmenedzser bízik benne, hogy ősszel újraindulhat a munka, s 2011 karácsonyára megnyílhat a létesítmény.

A több pécsi ingatlant csomagban megvásárló, spanyol bejegyzésű Milton csoport telkén  egy Tesco épül az 58-as út mellett. A munkások jól haladnak, így itt semmi akadálya az év végi nyitásnak.

A korábbi információk szerint Pécsett a legnagyobb hazai vidéki áruházát az év utolsó negyedévében megnyitni tervező francia kiskereskedelmi lánc, az Auchan valamikor 2011-ben nyithatja meg hipermarketjét. A cég már az építési engedélyek birtokában van, telke közművesített, s a hozzá kapcsolódó utak is az építtetők rendelkezésére állnak a város második, Déli Ipari Parkjában az M60-as autópálya közelében.