Tisztelt Gámán Úr, kedves Mindnyájan!

Csaknem 1,3 milliós büntetést kell fizetnie egy tanárnőnek a volt pécsi parkolótársaság felé. Levelét szó szerint közöljük.

hirdetés

Ígéretemhez híven tájékoztatást szeretnék adni arról, hol tart ma az 1 248 000Ft-os parkolási ügyem, amelyet 2012.október 30-án tártam nyilvánosság elé!

Tartozom. Nemcsak pénzzel, hanem több mindennel is.
1.Tartozom azzal, hogy elmondom, megírom mit sikerült kiderítenem a számláimról.
2012. október 30-án Pécsett, az OTP Rákóczi úti fiókjában azt a tájékoztatást kaptam, hogy jelenleg egy darab inkasszó terheli a számlámat, melynek összege: 414.433 Ft. Ugyanezen nap az Unicredit Bank Rákóczi úti fiókjában a következő tájékoztatást kaptam: 2 darab 414.433 Ft-os inkasszó terheli a számlámat! Mindhármat Budai László végrehajtó úr kezdeményezte, parkolási mulasztások miatt. Akárhogyan is számolom, ez 3×414.433 Ft, azaz 1.248 000 Ft! Számomra ez a valóság, nem hazudtam. Állításomat a banki hatósági átutalási végzésekkel számszerűen igazolni tudom. 
A végrehajtóval történt telefonos beszélgetésben 3 db inkasszóról történt említés! Kérdezésemre, hogy ez azt jelenti, hogy három befizetetlen parkolási büntetés- NEM kaptam TAGADÓ választ, tehát számomra ez igaz állítás volt, nem cáfolta a végrehajtó úr!

2. Ma egy levelet kaptam Gámán Úrtól, melyben követeli a nyilvános bocsánatkérésemet, miszerint hazudtam az összeget és a csekkek számát illetően. Az összeg Gámán Úr levelében, amire az inkasszó szól: 470.044 Ft! Számomra ez az összeg sehol nem jelenik meg, egyetlen banki átutalási végzésen sem. Gámán Úr szerint az interneten és a Magyar Nemzetben közzétett levelemből (ez utóbbiról én utólag értesültem, s ismervén a keresztény nemzeti érzelmű újságírókat,hiszem, hogy a levelemet szó szerint átvették s ahhoz sem hozzá nem tettek, sem el nem vettek belőle) , két passzust teljesen jól idézett,azonban már a harmadikat , miszerint én azt írtam: „NORMÁLISAK EZEK?” semmilyen formában sehol nem íratm! Ez a mondat SEMMILYEN formában nem található a levélben, ha szükséges újra elküldöm és közzé teszem, de talán a legbiztosabb az volna, ha az eredetit valaki más, nálam hitelesebb személyiség, akiknek magánlevélként elküldtem a levelemet, megjelentetné, s közzé tenné! ( Levelem másolatai megtalálhatóak több országgyűlési képviselőnél, úgy mint pl.dr. Hoppál Péter; vagy Pécs város polgármestere: Páva Zsolt.)A netes oldalakon egyébként a levelem közzététele után másnap, azaz 2012. október 31-én a következő szöveget küldtem el szintén azoknak is, akik levelemet nemcsak nyíltan, hanem magánlevélben is megkapták: …Hogy ha az ember megoszt, azzal MEGOSZTÓvá is válhat…Nem akartam. Bocsánat érte! Nem a saját szakállamra akartam dolgozni, még kevésbé magamat fényezni! …és való igaz, hogy szabálysértő vagyok…az igazság-jog és pénz-érték dilemmája ez számomra. Saját üzenőfalamról töröltem a Gámán-sztorit. Aki megosztotta és velem gondolkodott, annak köszönöm, aki kritikával illette, annak is-tanultam belőle. A többi az én feladatom! Beszámolok róla ígérem!

Ezzel együtt megkeresésekor azt nyilatkozták rólam az interjúban, hogy „füle botját sem mozgatja a hölgy ”… Egy éven keresztül olyan helyre küldözgették a leveleket, ahol már több mint egy éve nem laktam, s ezt a hatóságoknál pontosan és időben bejelentettem-lakcímkártyámmal igazolni tudom! Így aztán számomra is érthetetlen, hogy miért nem akkor inkasszálták a számlámat, amikor, ahogy Ön állítja a levelében : 13 befizetetlen parkolási bírságom mindössze: 90.470 Ft lett volna, ha 30 napon belül befizetem.
Ennek ellenére én most nyíltan ezúton bocsánatot kérek Gámán Imre Úrtól, ha a személyét bármilyen mondatommal sértettem! Nem állt szándékomban senkinek a becsületében kárt tenni! Állításaimat a legjobb tudásom és a kapott tájékoztatás alapján tettem! Köszönöm, hogy figyelmeztetett, hogy hajtsam lejjebb a fejemet! Ígérem, önvizsgálatot fogok tartani és őszintén sajnálom, ha olyan mértékben sértettem meg, mint amennyire felháborodott! Alázattal kérem tehát bocsánatát, ha megbántottam!
Számomra sok minden érthetetlen ebben a történetben, de hiszem, hogy előbb-utóbb választ kapok rá! Nem én vagyok a legszánalmasabb ember a világon, bárhogy alakul is a családom története, mert ez a történet elsősorban nem engem, a személyemet érinti, hanem a családomét, s azokét, akik még nálam is nehezebb helyzetbe kerültek parkolásaik miatt. Amikor a siklósi bíróságon megláttam, hogy mennyi befizetetlen parkolás van, s emiatt van, akinek az autóját, házát viszik, tiszta szívemből sajnáltam azokat az embereket… és a hospice megtanított arra, hogy tudjam: nem pénztelenség, a szegénység a legfőbb tragédia az életben. Őszintén szégyenlem, hogy nem tudok sok mindent befizetni, pedig becsületesen dolgozom, s hiszem, hogy értéket közvetítek!
IGAZA van abban, hogy felhasználja a jogot úgy, ahogy én tanulatlanságomnál fogva nem tudom!

…de a legfőbb Igazság az Irgalom! És bízom benne, hogy Ön is megismeri, s megéli,hogy mekkora hatalom van a kezében: SZABADSÁGOT adhat a rabszolgáknak! Ez nem adatik meg az életben sokaknak! Éljen vele! „Akinek sokat bocsátanak meg, az jobban is szeret!”(Lk.7.47.)

Isten áldja tiszta szívemből kívánom!

Papp Beatrix Krisztina; Benedikta OCDS.

 

Az esetről korábban is írtunk lapunkban, akkor Gámán Imre többek között úgy kommentálta a történetet, hogy “Ez van!”.

 • cyrydream

  Ennyit a jog rendszerünkről!
  Én a Gámán Imre helyében már elbujdokoltam volna a világ végére.
  Persze, nekem van lelkiismeretem, szívem és még sok olyan, aminek neki soha nem volt, van, és lesz!

 • Blue

  És még mennyi ilyen eset van! Sajnos. Megtehetik.

 • Itt a másik eset!

  Ötmilliós kocsiját vesztette el egy 30 ezer forintos parkolási bírság miatt Lippai László
  http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/kukan-arvereztek-el-lippai-autojat-2122191

 • fodor ibolya

  Nem Gámán Úr nem szégyenli magát…nincs ugyanis annyi erkölcsi morálja.Isten dolga, hogy ezt az embert megítélje…és biztos vagyok benne, hogy megteszi. Ámen.

 • Cs.L.

  Nyílt levél gámánnak!
  A “Normálisak ezek” költői kérdés volt, – tőlem származik!
  Ne a tanárnőtől kérd számon!
  A válasz rajtad kívül minden érintett számára egyértelmű!
  Tudod, – „a fizető parkíroztatás a legprimitívebb forgalomszabályozási eszköz!
  Egyetlen ismérve a korrupt mohóság.” –
  Most itt a lehetőség közjegyzőhöz, bírósághoz fordulni!
  Jelents fel, legalább lesz alkalmam személyesen a nagy síbolóval találkozni.
  Kevésbé tisztelettel:
  Cselényi László
  30/9166-444

 • incifinci 103

  szerintem a siklósiak is ezt gondolják!!!!!

 • kedves imre

  szerintem szégyellje magát imrém.
  160 ezer ember így gondolja.
  üdv. Pécs lakossága.