Tisztelt Gámán Úr, kedves Mindnyájan!

Csaknem 1,3 milliós büntetést kell fizetnie egy tanárnőnek a volt pécsi parkolótársaság felé. Levelét szó szerint közöljük.

Ígéretemhez híven tájékoztatást szeretnék adni arról, hol tart ma az 1 248 000Ft-os parkolási ügyem, amelyet 2012.október 30-án tártam nyilvánosság elé!

Tartozom. Nemcsak pénzzel, hanem több mindennel is.
1.Tartozom azzal, hogy elmondom, megírom mit sikerült kiderítenem a számláimról.
2012. október 30-án Pécsett, az OTP Rákóczi úti fiókjában azt a tájékoztatást kaptam, hogy jelenleg egy darab inkasszó terheli a számlámat, melynek összege: 414.433 Ft. Ugyanezen nap az Unicredit Bank Rákóczi úti fiókjában a következő tájékoztatást kaptam: 2 darab 414.433 Ft-os inkasszó terheli a számlámat! Mindhármat Budai László végrehajtó úr kezdeményezte, parkolási mulasztások miatt. Akárhogyan is számolom, ez 3×414.433 Ft, azaz 1.248 000 Ft! Számomra ez a valóság, nem hazudtam. Állításomat a banki hatósági átutalási végzésekkel számszerűen igazolni tudom. 
A végrehajtóval történt telefonos beszélgetésben 3 db inkasszóról történt említés! Kérdezésemre, hogy ez azt jelenti, hogy három befizetetlen parkolási büntetés- NEM kaptam TAGADÓ választ, tehát számomra ez igaz állítás volt, nem cáfolta a végrehajtó úr!

2. Ma egy levelet kaptam Gámán Úrtól, melyben követeli a nyilvános bocsánatkérésemet, miszerint hazudtam az összeget és a csekkek számát illetően. Az összeg Gámán Úr levelében, amire az inkasszó szól: 470.044 Ft! Számomra ez az összeg sehol nem jelenik meg, egyetlen banki átutalási végzésen sem. Gámán Úr szerint az interneten és a Magyar Nemzetben közzétett levelemből (ez utóbbiról én utólag értesültem, s ismervén a keresztény nemzeti érzelmű újságírókat,hiszem, hogy a levelemet szó szerint átvették s ahhoz sem hozzá nem tettek, sem el nem vettek belőle) , két passzust teljesen jól idézett,azonban már a harmadikat , miszerint én azt írtam: „NORMÁLISAK EZEK?” semmilyen formában sehol nem íratm! Ez a mondat SEMMILYEN formában nem található a levélben, ha szükséges újra elküldöm és közzé teszem, de talán a legbiztosabb az volna, ha az eredetit valaki más, nálam hitelesebb személyiség, akiknek magánlevélként elküldtem a levelemet, megjelentetné, s közzé tenné! ( Levelem másolatai megtalálhatóak több országgyűlési képviselőnél, úgy mint pl.dr. Hoppál Péter; vagy Pécs város polgármestere: Páva Zsolt.)A netes oldalakon egyébként a levelem közzététele után másnap, azaz 2012. október 31-én a következő szöveget küldtem el szintén azoknak is, akik levelemet nemcsak nyíltan, hanem magánlevélben is megkapták: …Hogy ha az ember megoszt, azzal MEGOSZTÓvá is válhat…Nem akartam. Bocsánat érte! Nem a saját szakállamra akartam dolgozni, még kevésbé magamat fényezni! …és való igaz, hogy szabálysértő vagyok…az igazság-jog és pénz-érték dilemmája ez számomra. Saját üzenőfalamról töröltem a Gámán-sztorit. Aki megosztotta és velem gondolkodott, annak köszönöm, aki kritikával illette, annak is-tanultam belőle. A többi az én feladatom! Beszámolok róla ígérem!

Ezzel együtt megkeresésekor azt nyilatkozták rólam az interjúban, hogy „füle botját sem mozgatja a hölgy ”… Egy éven keresztül olyan helyre küldözgették a leveleket, ahol már több mint egy éve nem laktam, s ezt a hatóságoknál pontosan és időben bejelentettem-lakcímkártyámmal igazolni tudom! Így aztán számomra is érthetetlen, hogy miért nem akkor inkasszálták a számlámat, amikor, ahogy Ön állítja a levelében : 13 befizetetlen parkolási bírságom mindössze: 90.470 Ft lett volna, ha 30 napon belül befizetem.
Ennek ellenére én most nyíltan ezúton bocsánatot kérek Gámán Imre Úrtól, ha a személyét bármilyen mondatommal sértettem! Nem állt szándékomban senkinek a becsületében kárt tenni! Állításaimat a legjobb tudásom és a kapott tájékoztatás alapján tettem! Köszönöm, hogy figyelmeztetett, hogy hajtsam lejjebb a fejemet! Ígérem, önvizsgálatot fogok tartani és őszintén sajnálom, ha olyan mértékben sértettem meg, mint amennyire felháborodott! Alázattal kérem tehát bocsánatát, ha megbántottam!
Számomra sok minden érthetetlen ebben a történetben, de hiszem, hogy előbb-utóbb választ kapok rá! Nem én vagyok a legszánalmasabb ember a világon, bárhogy alakul is a családom története, mert ez a történet elsősorban nem engem, a személyemet érinti, hanem a családomét, s azokét, akik még nálam is nehezebb helyzetbe kerültek parkolásaik miatt. Amikor a siklósi bíróságon megláttam, hogy mennyi befizetetlen parkolás van, s emiatt van, akinek az autóját, házát viszik, tiszta szívemből sajnáltam azokat az embereket… és a hospice megtanított arra, hogy tudjam: nem pénztelenség, a szegénység a legfőbb tragédia az életben. Őszintén szégyenlem, hogy nem tudok sok mindent befizetni, pedig becsületesen dolgozom, s hiszem, hogy értéket közvetítek!
IGAZA van abban, hogy felhasználja a jogot úgy, ahogy én tanulatlanságomnál fogva nem tudom!

…de a legfőbb Igazság az Irgalom! És bízom benne, hogy Ön is megismeri, s megéli,hogy mekkora hatalom van a kezében: SZABADSÁGOT adhat a rabszolgáknak! Ez nem adatik meg az életben sokaknak! Éljen vele! „Akinek sokat bocsátanak meg, az jobban is szeret!”(Lk.7.47.)

Isten áldja tiszta szívemből kívánom!

Papp Beatrix Krisztina; Benedikta OCDS.

 

Az esetről korábban is írtunk lapunkban, akkor Gámán Imre többek között úgy kommentálta a történetet, hogy “Ez van!”.

7 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ennyit a jog rendszerünkről!
  Én a Gámán Imre helyében már elbujdokoltam volna a világ végére.
  Persze, nekem van lelkiismeretem, szívem és még sok olyan, aminek neki soha nem volt, van, és lesz!

 2. Nem Gámán Úr nem szégyenli magát…nincs ugyanis annyi erkölcsi morálja.Isten dolga, hogy ezt az embert megítélje…és biztos vagyok benne, hogy megteszi. Ámen.

 3. Nyílt levél gámánnak!
  A “Normálisak ezek” költői kérdés volt, – tőlem származik!
  Ne a tanárnőtől kérd számon!
  A válasz rajtad kívül minden érintett számára egyértelmű!
  Tudod, – „a fizető parkíroztatás a legprimitívebb forgalomszabályozási eszköz!
  Egyetlen ismérve a korrupt mohóság.” –
  Most itt a lehetőség közjegyzőhöz, bírósághoz fordulni!
  Jelents fel, legalább lesz alkalmam személyesen a nagy síbolóval találkozni.
  Kevésbé tisztelettel:
  Cselényi László
  30/9166-444

 4. szerintem szégyellje magát imrém.
  160 ezer ember így gondolja.
  üdv. Pécs lakossága.

Comments are closed.