Több évre hűvösre tették az embercsempészt

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a november 12-i megtartott nyilvános ülésen kihirdetett végzésével a Mohácsi Járásbíróság február 12-i ítéletét – amellyel T. J. vádlottat embercsempészés bűntette miatt 2 év 10 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte – helybenhagyta.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést a bűncselekmény bűnszervezetben való elkövetésének megállapításáért, ezt azonban a másodfokú bíróság sem találta megállapíthatónak.

A tényállás szerint a vádlott férfi 2017. november 20-án a fővárosban bérbe vett egy gazdasági társaságtól egy Mercedes Benz Sprintert, azzal a szándékkal, hogy az eddig ismeretlen társai által Magyarország déli határszakaszán átcsempészett migránsokat továbbszállítsa Ausztriába.

A vádlott 2017. november 22-én éjjel érkezett a déli határszakasz közelébe a gépkocsival, ahol előzetesen megbeszélt jelzést adott az ott várakozó 28 migránsnak, majd felvette őket, hogy Ausztria határának – a jogszabályi rendelkezések megszegésével történő – átlépéséhez segítséget nyújtson.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés