Több tízmilliós szerződése van Borkai ügyvédjének a győri egyetemmel

A győri Széchenyi István Egyetem főigazgatójának külön engedélyével kötött az egyetem – pályáztatás nélkül – megbízási szerződést tavaly Rákosfalvy Zoltán ügyvéddel, aki a szexbotrányba és korrupciógyanús ügyekbe keveredett, valaminz a lemondott Borkai Zsolt volt győri polgármester ügyvédje és a Borkai-féle szexvideókon is látható volt – írja a Napi.hu

„Olyan szakmai ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezik, amely szükséges a szerződésben foglalt feladatok hatékony és sikeres elvégzéséhez, ezért úgy gondoljuk, hogy a szerződés mással történő megkötése esetén az elérni kívánt cél nem tudna megvalósulni” – írja a szerződéshez csatolt feljegyzésben Kovács Zsolt, az egyetem főigazgatója. Magyarán Rákosfalvy nélkülözhetetlen.

Az ügyvédi megbízási szerződést tavaly április 16-án kötötték meg 24 hónapra, tehát 2020. április 15-ig szól. Mindezért Borkai Zsolt ügyvédjét a dokumentum szerint nettó 38,4 millió forint díjazás illeti meg. Főleg az egyetem fejlesztésével kapcsolatos bírósági, hatósági eljárásokban kell Rákosfalvy Zoltánnak az egyetemet képviselnie.

A lap arról is ír, hogy a januári időközi polgármester-választáson a helyi kórház kardiológusát, Dézsi Csaba Andrást indítja a Fidesz, aki egyébként a párt önkormányzati képviselője hosszú évek óta. A kórházat, ahol dolgozik, adományokkal támogatja a korábban Tiborcz István miniszterelnöki vővel is üzletelő Paár Attilához köthető, NER-kedvenc építőipari cég, a WHB. Utóbbi amúgy sorra nyerte az elmúlt években az Audi és a győri önkormányzat közbeszerzéseit, például legutóbb a kórházhoz tartozó parkoló építését. Az orvos-polgármesterjelölt Dézsi a judo szövetség elnökségében egy ideig együtt ült Paár Attilával. A lap emlékeztet: a sportág nemzetközi szövetsége nemrég Budapestre helyezte székhelyét, a 2022-es világbajnokságot pedig a magyar főváros rendezheti, amire talán Vlagyimir Putyin is ellátogat majd. Az orosz elnöknek ez a kedvenc sportága, ő a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöke.