Új burkolatot kap, ezért ismét lezárják a kertvárosi körforgalmat

A Keszüi út, a Megyeri út és a Nagy Imre út találkozásánál található kertvárosi körforgalom egy részét május 9-től várhatóan két hétre lezárják, a korábbi vízhálózati csomópont átépítése után most fog új burkolatot kapni az úttest.

A Tettye Forrásház Zrt. az év elején cserélte ki a többször meghibásodott vezetéket, a városrészt ellátó fővezeték így már kikerüli a körforgalmat. Annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozza a közlekedésben, a szolgáltató – az aszfaltüzemek újraindulásával – a húsvéti ünnepek, a ballagási és érettségi időszak utánra időzítette az út végleges helyreállítási munkálatait – derül ki a Tettye Forrásház mai közleményéből.

A helyreállítás során nemcsak aszfaltoznak majd, hanem újraépítik a korábbi meghibásodással érintett útpályát, valamint rendezik a szegélyeket is. A szükséges lezárást kihasználva a szakemberek tervezetten továbbhaladnak a kapcsolódó vezeték felújításával,
és egy másik csomópontot is kiváltanak a keleti (Keszüi úti ágak) közelében, hogy növeljék a szolgáltatás biztonságát – ez azonban nem befolyásolja a lezárás időtartamát.

A kommüniké szerint a helyreállítási munkákhoz május 9-én 8 órától lezárják a körforgalom Keszüi úti behajtóját és Megyeri úti kihajtóját. Az eredeti forgalmi rend a tervek szerint május 22-én, vasárnap reggel áll vissza a kereszteződésben.
Arra kérnek mindenkit, hogy az arra haladók fokozott körültekintéssel és türelemmel közlekedjenek, figyeljék a jelzőtáblákat és tartsák be a közeli lakó-pihenő övezetre vonatkozó KRESZ-szabályokat!

A terelőútvonalak a következők lesznek: 

  • Nagy Imre út – Keszüi út – Táncsics Mihály út – Móra Ferenc utca – Megyeri út
  • Maléter Pál út – 57-es út – Vásártér utca – Megyeri út

Május 9–22. között érdemes lesz odafigyelnie az arra közlekedőknek, ugyan ebben a két hétben ideiglenes forgalmirend-változás lép majd életbe több környező utcában is.

A lakó-pihenő övezetbe tartozó Lőtér, Bogár és Berzsenyi Dániel utcákba a munkálatok alatt déli irányból, a Keszüi útról tilos lesz a behajtás. A lezárás idején a Pécs Plaza csomópontjában a megnövekedett kelet–nyugati, illetve nyugat–keleti irányú forgalom elősegítése érdekében módosított jelzőlámpa program üzemel. Szintén a munkálatokkal összefüggésben a 3-as, 103-as és 973-as jelzésű járatok Kertváros irányú, Bogár utca elnevezésű megállóját keleti irányba 60 méterrel áthelyezték. A közösségi közlekedést érintő további változások a Tüke Busz Zrt. honlapján érhetők el – zárul a Tettye Forrásház közleménye.