Új épületet kapott a női hajléktalanszálló

Befejeződött a Támasz Alapítvány Pécs által megvalósított beruházás, melynek eredményeként új épületbe költözhet a női átmeneti szálló és éjjeli menedékhely, adta hírül az alapítvány.

hirdetés

A 20+20 férőhelyes intézmény a kor követelményeinek megfelelő épületbe került. A projekt megvalósítása 99,94 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás felhasználásával, valamint a Támasz Alapítvány Pécs által biztosított önerő felhasználásával történt.

A Zsolnay Vilmos u. 105. szám alatti – a helyiek által leginkább ZION-ként ismert – ingatlanban megvalósított beruházás lehetővé teszi, hogy a Női Átmeneti Szálló és Menedékhely szolgáltatást a jogszabályi előírásoknak megfelelő feltételekkel és jobb minőségben nyújtsa a hajléktalanok részére az alapítvány.

Az ellátást igénybe vevők így részben akadálymentesített, élhető körülmények között, 4-12 ágyas szobákban kapnak elhelyezést. Az épületben a lakószobákon kívül a közösségi életre is alkalmas helyiségeket (konyha, teakonyha), valamint a hajléktalanokat támogató szolgáltatások ellátására alkalmas esetmegbeszélőt is kialakítottak. Az új épületet az ellátottak várhatóan szeptemberben vehetik birtokba.

hirdetés

Hirdetés