Új mosdókat kapott a pécsi fejlesztő iskola

November 12-én adták át az ötödik Iskolamosdó Felújítási Program keretein belül megszépülő Pécsi ÉLTES EGYMI mosdóit. A felújítás igazi különlegességnek számít, hiszen idén ez volt az első olyan iskola, ahol speciális igényű gyerekek tanulnak, így kiemelt feladat volt, hogy a mosdók számukra is praktikusan és kényelmesen használhatóak legyenek.

A Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés–Oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumba Pécsen és a város vonzáskörzetében élő, speciális nevelést-oktatást igénylő, tanulásban akadályozott (enyhe értelmi fogyatékos), értelmileg akadályozott (középsúlyos értelmi fogyatékos), autista és mozgássérült tanköteles korú tanulók járnak. Ebből adódóan a felújítás során a speciális igények kiemelt fontosságúak voltak: a mosdókba mozgássérült WC-k és infravezérlésű piszoárok kerültek a könnyebb használat érdekében, a felújított zuhanyzót pedig kapaszkodókkal látták el.

Az eseményen részt vett Páváné Kurnik Zsuzsanna intézményvezető asszony, Nagyné Kütsön Katalin, a Pécsi Tankerületi Központ tanügyi referense és Turóczi Bálint brand manager, az Unilever Magyarország Kft. képviseletében.

Az átadó végén az ott tanuló gyerekek kis csoportja vidám táncelőadással köszönte meg az új mosdókat.

Hirdetés