Újra a brutális raliautóktól lesz hangos a Mecsek

Megkezdődött idén is a pécsiek kedvenc autós eseménye, az 53. Mecsek Rallye, mely évről évre sok-sok kíváncsi autórajongót csábít a Mecsekbe megnézni egy-két izgalmas szakaszt.

Október 10-e és 12-e között rendezik meg a Mecsek Rallye-t, csakúgy, mint tavaly, idén is a Pécs Plazánál rajtolt el a mezőny a Prológgal.

Az idei mezőnyben találkozhatunk a Historic, az Országos Rally Bajnokság (ORB), az Országos Rally Challenge (ORC), valamint az Országos Rally 2 Bajnokság versenyzőivel.

Emellett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenynaptárában számos európai ország (Spanyolország, Csehország, Belgium, Ausztria, Finnország, Olaszország) versenyei mellett, kilencedik és egyben évzáró versenyként szerepel az 53. Mecsek Rallye Historic Európa-bajnoksági futama, mely október 11-12-én lesz. A Historic Európa-bajnokság futamát Magyarországon, Pécsett 10. alkalommal rendezik meg.

A programról

Sajnos idén „csak” Remeterét–Árpádtető-szakasz lesz, a közönségkedvenc Orfű–Árpádtető, valamint a „klasszikus” Remeterét–Ranga László úti szakasz kimarad, de lesz Trefortpuszta–6-os úti szakasz, Pécsvárad–Zobákpuszta a pénteki programban, mely Trefortpusztáról indul fél 12 körül.

A pénteki programtérkép – forrás: mecsekrallye.hu

A szombati versenynap pedig a Golgota–Hetvehely-szakasszal kezdődik ugyancsak 11.33-kor, majd Gorica–Szággyal, aztán Alsómocsolád–Mecsekpölöskével folytatódik. Aki teheti, látogasson ki a versenyre, vagy nézze meg az Expo Centerben lévő szervizparkban pihenő versenyzőket és autóikat.

A szombati programtérkép – forrás: mecsekrallye.hu

A céldobogó a Széchenyi térre várható szombaton inkább késő délután.

Tavalyi cikkünket a versenyről ide kattintva olvashatja el.

További információ: mecsekrallye.hu

hirdetés

Hirdetés