Újra bekapcsolja a napelemrendszereket az E.ON

Újra hálózatra kapcsolja a háztartási méretű kiserőműveket, például a háztetőkre telepített napelemrendszereket az E.ON a következő napokban. A társaság korábban ideglenesen felfüggesztette az ehhez szükséges munkákat, hogy az ügyfelek és a munkatársak egészségének biztosítása mellett később megfelelő felszereltséggel tudják azokat elvégezni – olvasható az E.ON közleményében.

Mint írják, a vállalat célja, hogy ügyfelei, munkatársai, hozzátartozóik egészségét megóvja, szolgáltatásai biztonságát garantálja a veszélyhelyzet idején is. Eddig számos óvintézkedést hozott az E.ON, például ideiglenesen felfüggesztette a háztartási méretű kiserőművek hálózatra kapcsolását a megfelelő biztonsági óvintézkedések kidolgozásáig.

A biztonsági óvintézkedések bevezetését követően április 6-tól a szolgáltatás újra elérhető lesz.

Az E.ON már korábban döntött arról is, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki tartós számlatartozás miatt az áramot, emellett segítséget nyújt abban, hogy az előrefizetős mérővel rendelkező fogyasztóknál továbbra is biztosított legyen az áramellátás.

A vállalat több halasztható tevékenységet, köztük a fogyasztásmérők leolvasását is leállította, illetve átszervezte a munkákat.

A személyes ügyfélszolgálati irodák működését ideglenesen felfüggesztette, az ügyfelek a vállalat digitális csatornáin intézhetik ügyeiket, és videós ügyfélszolgálat is indult.