Újra gólyahírek érkeztek a pécsi állatkertből!

A pécsi zooban mindig történik valami, így lapunk is rendszeresen beszámol az  állatok legjobb sztorijairól. Most édes szőrmókkölykök születtek, emellett pedig újra kinyitott a járványhelyzet alatt bezárt kifutó, melynek hála a látogatók akár testközelből is megismerkedhetnek az egyik népes makicsapattal. 

Nemrég hatalmas öröm érte a pécsi állatkert gondozóit, ugyanis a látogatók egyik kedvenc szerelmespárja, Donka és Bonifác borjúfókák szülők lettek. Erről lapunk elsőként számolt be, azóta pedig videót is közzétettünk a kis jövevényről. Idén nem csak a vízi emlősöknek született kicsinye, írtunk a legújabb bölénybébiről, kislámáról, kecskegidáról is.

Most pedig a szavannacerkófok és a szurikáták csapatai bővültek.

Mint azt a zoo munkatársaitól megtudtuk, a legújabb kismajom lassan kéthetes lesz, Berta és Radar hatodik kicsinyéről van szó, ami valószínűleg hímnemű. Emellett a manguszták is szaporodtak, összesen négy kölyök látta meg a napvilágot nemrég. Róluk azt tudtuk meg, hogy már most úgy próbálnak viselkedni, mint a nagyok, ami a két lábon való körbenézést jelenti.

Íme, itt van néhány kép is:

Más jó hír is érkezett…

Az állatkertek egyik legfontosabb célkitűzése a fajmegőrzésen kívül a környezeti nevelés, amit nem is lehetne hatékonyabban elérni, mint úgy, hogy az érdeklődő gyerekeket egész közel engedik bizonyos zoolakókhoz. Ez Pécsre is igaz, állatsimogató és lámaudvar mellett például a gyűrűsfarkú makik, más néven katták kifutójába is bemehetnek a meghatározott időben érkező látogatók. Ez a lehetőség a koronavírus miatt ugyan jó ideig kimaradt, most azonban újra elindult a program.

Idén nyártól bevezették az úgynevezett „Maki-órát”, amely jó idő esetén minden héten szerdán, 9:15 és 10:15 között zajlik, amikor is a látogatók zoopedagógus kíséretében bemehetnek a makik kifutójába. Természetesen fontos betartani a szabályokat: az alsó, főépülethez közelebbi kapun át lehet bemenni, a felsőn pedig távozni. Emellett mindig az ösvényen kell maradni: egyrészt az állatok nyugalma miatt, másrészt, hogy ne lépjünk ürülékbe.