Városházi sajtóközlemény Vincze Balázsról

A pécsi közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén azonnali hatállyal visszahívta a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Vincze Balázst, miután a városi cégnél megbízásomból zajló átvilágítás kötelességszegő magatartást tárt fel egy általa megkötött jelentősen nagy összegű szerződéssel kapcsolatban. Sajtóközlemény.

„Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése november 14-i rendkívüli ülésén azonnali hatállyal visszahívta Vincze Balázst a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetői tisztségéből. Az általam jegyzett előterjesztésben erre azt követően tettem javaslatot, hogy a megbízásomból az önkormányzati társaságnál folyó átvilágítás kötelességszegő magatartást tárt fel.

hirdetés

A rendelkezésemre álló dokumentumok szerint Vincze Balázs a ZSÖK NKft. ügyvezetőjeként nettó 165 millió, azaz bruttó 209,6 millió forintos szerződést kötött egy pécsi rádiót működtető céggel. Egy ilyen jelentős összegű szerződés aláírása az alapító, azaz Pécs MJV közgyűlésének előzetes hozzájárulásához kötött. Ezt azonban a cég ügyvezetője nem kérte, ezzel megszegte a társaság Szervezeti és Működési Szabályzatát, Beszerzési Szabályzatát, Alapító Okiratát, valamint a pécsi önkormányzat vagyonrendeletét.

A közgyűlés új, ideiglenes ügyvezetőt nevezett ki a társaság élére Rózsa Zoltán személyében. Őt arra kértem fel, hogy járjon el az ügyben, gondoskodjon annak teljes körű feltárásáról, ha szükséges, igazságügyi média-, reklám- és könyvszakértő bevonásával. Amennyiben a vizsgálat az ügyvezető kötelességszegő magatartása mellett a szerződésből eredő vagyoni hátrányt is feltár, kezdeményezni fogom az ügyben a felelősségre vonást.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”

hirdetés
Hirdetés