Verte, dolgoztatta gyerekeit, szexuálisan bántalmazta 12 éves kislányát a baranyai nevelőapa

A Pécsi Járásbíróság november 18-án elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette alapos gyanúja miatt.

A vádirat szerint a négy gyermekkorú – három lány és egy fiú – sértettet 2013. július 8-tól a gyanúsítottnál és feleségénél mint nevelőszülőknél helyezték el egy Baranya megyei kis faluba.

Amíg náluk voltak a gyerekek, a férfi rendszeresen bántalmazta, dolgoztatta a kicsiket, ezzel testi és érzelmi fejlődésüket veszélyeztette. Egyikükkel, egy tizenkettedik életévét be nem töltött kislánnyal rendszeresen „szexuális cselekményeket végzett, végeztetett”, melyeket később is folytatott.

A gyerekek a gyámhatóság határozata szerint 2020 márciusában kerültek el a nevelőszülőktől.

A gyanúsításban szereplő, kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményekre figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítást a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetné – áll a vádiratban.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbeztek így a végzés nem végleges.

Hirdetés