Videó: óriási balhé lett egy szabálytalan parkolásból Pécsen

A Pécsi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat négy férfival szemben, akik erőszakkal vetettek véget közlekedési vitájuknak. 2020 májusában a vádlottak egyike úgy parkolt le egy pécsi szervizúton, hogy elállta az utat…

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint mikor a sértett a kocsihoz ért, nem tudott elhaladni mellette, ezért megkérte a vádlottat, hogy autójával álljon el.

Ekkor szóváltás alakult ki köztük, kiabáltak egymással, majd a szabálytalanul parkoló autós egy járóbotot vett ki a kocsijából, azzal indult az autójában ülő férfi felé. Erre a sértett kiszállt, a vádlott pedig telefonon értesítette fiait, hogy jöjjenek a helyszínre és segítsenek neki.

A hívás után is tovább folytatódott a vita a két férfi között, melynek során a sértett többször kérte a szabálytalanul parkoló vádlottat, hogy álljon el az autójával, aki erre nem volt hajlandó.

Néhány perccel később megjelentek a segítséget kérő férfi fiai is a helyszínen.

Ezután a négy vádlott támadóan megindult a sértett kocsija felé, miközben folyamatosan szidalmazták őt.

Az egyik férfi rávágott az autó szélvédőjére, ami ettől berepedt. A sértett ezt látva, elkezdett kiabálni a vádlottakkal, akik ezután ismét támadólag léptek fel, miközben az egyikük többször ököllel ütötte meg a fejét – áll a vádiratban.

Az elkövetők cselekménye a csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására alkalmas.

Kiemelt képünk illusztráció.