Vigyázzunk, tartós ködre és ónos esőre figyelmeztetnek

Több megyében tartós ködre, illetve ónos esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek között Baranyára is.

Frissítve 12.20. 14.15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a késő délutáni órákban ónos eső várható Baranya megyében – mindez fagypont alatt történik majd, ezért fokozott óvatosságra lesz szükség az utakon, járdákon valamint a tereken.

A BIOKOM Nonprofit Kft. folyamatosan sózza, valamint előszórja az utakat a balesetveszély elhárítása érdekében, de mindemellett kérjük, hogy segítsék a közlekedést azzal, hogy ingatlanuk előtt elvégzik a síkosságmentesítési feladatokat, hiszen ez közös érdek.

– Kérjük, hogy csak az induljon útnak autóval, akinek feltétlenül szükséges, valamint az, aki magabiztosan vezet síkos utakon, kocsija téli gumiabronccsal van felszerelve -, írták sajtóközleményükben a lakosságot.

 

Csütörtökre az ónos eső veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést Baranya megyére. Hozzátették, délen vegyesen ónos eső, fagyott eső, kevesebb helyen eső várható. Hajnalban, reggel a nyugati határvidéken megjelenő csapadék kora délutánig részben kiterjed a Dunántúlra.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet csütörtök hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között valószínű, de az eleinte derült, havas tájakon mínusz 12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között várható.

Hirdetés