Viharos széllel érkezik a lehűlés szerdán, Baranyára is figyelmeztetést adtak ki

Markáns hidegfront érkezik és sokfelé viharos szél miatt figyelmeztetéseket adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

hirdetés

Az OMSZ MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint viharos szél miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szerdán a déli órákra a Dunántúlon helyenként viharossá válik a szél. Délután hidegfront érkezik, amely az esti órákban északnyugatról délkelet felé haladva gyorsan átvonul az országon.

Sokfelé várhatók 60-75 kilométer/órás, kiemelten a Dunántúl északi részén, illetve este a középső országrészben egy-egy helyen 80-85 kilométer/óra körüli lökések, amelyekhez porvihar is társulhat.

A fronthoz társuló záporos csapadékzónában főként a Dunántúlon és az északi határvidéken néhol zivatar is valószínű. Csütörtökre virradóra a front mögött csillapodik a szél, megszűnik a csapadék.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet általában 7 és 12 Celsius-fok között alakul, de a szélcsendesebb helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű.