Villám csapott egy pécsi házba, nagy erőkkel oltják a lánglovagok

A Meteo Mecsek Facebook-oldalán szúrtuk ki a posztot, mely szerint a pécsi bazilika környékén sajnos kigyulladt egy ház, méghozzá villámcsapás következtében. 

FRISSÍTÉS 12.10:

Eloltották a tüzet. Egy mintegy kétszázötven négyzetméteres, kétszintes, kétlakásos ház tetőtere gyulladt ki. A lángokat a pécsi és a siklósi hivatásos tűzoltók fékezték meg. Az egységek utómunkálatokat végeznek.

FRISSÍTÉS 11.20:

A tűzoltók körülbelül fél-háromnegyed órája dolgoznak a helyszínen. Mint az égő ház egyik lakójától megtudtuk, csak édesanyja tartózkodott az épületben, mikor megtörtént a baj.

Az idős hölgyet kimentették és a mentők ellátták, szerencsére komoly baja nem esett.

A tulajdonos elmondta, egyelőre nem tudni, mekkora a kár. A villámcsapás következtében a tető gyulladt ki.

– A munkahelyemen voltam, ahol egy hatalmas csattanást hallottam. Épp arra gondoltam, hogy remélem, nem csapott be sehol a villám, mikor hívott az öcsém, hogy ég a házunk. Anyukám bent volt, de szerencsére nem lett baja. Még nem engedtek be a tűzoltók, nem tudom, a tető és az épület többi része milyen állapotban van. Fogalmam sincs, mi lesz a továbbiakban – mondta el lapunknak a füstölő otthona előtt álló hölgy.

Képeink a helyszínről:

FRISSÍTÉS 10.53:

Mint megtudtuk a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensétől, a Vilmos utcában történt az eset.

Korábban írtuk:

Mint írják, a helyi tűzoltók már a helyszínen oltják a lángokat. Kerestük a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensét további információért, amint elértük, frissítjük cikkünket.

Olvasónk két videót küldött:<hr><hr>


Kiemelt kép forrása: Meteo Mecsek 

Olvasói videók: Sólyom Gábor