Vitázni szeretne a pécsi LMP

Tudott vagy nem a temetésről?

“Az önkormányzati választás időpontját már ismerjük. Az LMP első ellenzéki pártként jelezte indulási szándékát, most pedig kezdeményezzük az első érdemi vitát az induló jelöltek, és szervezetek között” – írja Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi polgármesterjelöltje.

“Az LMP szerint “Pécsi polgárként mindannyian a bőrünkön érezhetjük az 1990 óta eltelt időszak hatásait, a várost felváltva kormányzó erők tevékenységének eredményeit. El tudjuk döntetni, hogy a kudarcos Fidesz-ÖPE városkormányzás lassan egymás ellen forduló prominensei, a negyedik ciklusára készülő Páva Zsolt, és a Fidesz nemrég mandátumot vesztett országgyűlési képviselője, Kővári János képviselhetik-e azt az irányváltást, amelyre a városnak szüksége van.

hirdetés

Hosszú városvezetési időszak, és annak hatásai alapján szintén el lehet döntetni, hogy az MSZP, illetve a belőle alakult pártok-e a valódi “korszakváltók”, mint ahogyan azt nem oly rég közös zászlajukra tűzték, a számukra súlyos vereséget hozó áprilisi választások előtt.

Pécsnek nincs újabb négy éve a mellébeszélésre, és a sodródásra. Olyan városvezetés kell, amelynek tagjai nem tapsra várnak, és van bennük még küzdeni akarás, van bennük bátorság. Pécsnek nem gyenge kezű, nem álcivil, és nem a politikai panoptikumból előrántott városvezetőkre van szüksége. Profi kommunikációs tanácsadók által megénekelt, de megalapozatlan ígéretekre meg főleg nincs szükség.

A polgárok színe előtt kell megvitatni a város felzárkózásához szükséges lépések irányait, és feltételeit. Egyúttal a most, illetve korábban hatalmon lévő jelöltek számoljanak el saját tevékenységükkel, annak eredményeivel, a város helyzetével. Az általunk kezdeményezett (egyeztetett időpontban megtartandó) vitán szembesíteni szeretnénk Páva Zsoltot, és Kővári Jánost azzal, amit fideszes polgármesterként, illetve fideszes országgyűlési képviselőként tettek, illetve nem tettek. Amennyiben az MSZP-nek is lesz polgármesterjelöltje, őt is meg kívánjuk kérdezni, hogy miként értékeli pártja 1998 és 2009 közötti városvezetői tevékenységét. Meggyőződésünk szerint egy őszinte vita, a hatalmi pozíció cselekedeteivel való szembenézés, valamint időben és kellő részletességgel ismertetett elképzelések nélkül nincs erkölcsi alapja senkinek arra, hogy újabb felhatalmazást kérjen a választóktól” – írja

hirdetés

Hirdetés