Volt szerelme nevén csinált kamuprofilt, arról „zaklatta” magát a pécsi nő

A Pécsi Járási Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki hamisan vádolta meg volt élettársát azzal, hogy őt zaklatja.

A vádirat szerint a nő 2019-ben a volt élettársa nevén az egyik közösségi médiafelületen valótlan profilt hozott létre. Ezt követően az élettársa nevén lévő profilról saját magának fenyegető, zaklató üzeneteket küldött, azt a látszatot keltve, hogy volt élettársa zaklatja őt.

hirdetés

A nő ezek után feljelentést tett a rendőrségen volt élettársa ellen zaklatás miatt. A „cél” az volt, hogy büntetőeljárás induljon élettársa ellen és így a közös gyermekük feletti felügyeleti jogot megkaphassa. Feljelentésében az általa küldött üzeneteket csatolta, hogy alátámassza állításait.

A valótlan feljelentés alapján a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki a volt élettársat.

A nőt is kihallgatták háromszor, a feljelentésében foglaltakat fenntartotta, azonban a negyedik kihallgatása után bevallotta, hogy korábbi vallomásai valótlanok.

A nő volt élettársát a nyomozó hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével hamisan vádolta, ezért cselekménye a büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettének a megállapítására alkalmas.

A bűncselekmény elkövetőjét a törvény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

Az esetről korábban itt írtunk.

Hirdetés