22 C
Pécs
szombat, május 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálHitlert akarják ünnepelni Pécsett

Hitlert akarják ünnepelni Pécsett

Információink szerint az emberi méltóságot, az áldozatokat sértő felvonulásra készülnek a neonácik Pécsett. Adolf Hitler születésének „tiszteletére” szerveznek felvonulást a Belvárosból a Misináig. 

A náci tömeggyilkos, Adolf Hitler születésének évfordulója alkalmából szerveznek emléktúrát a Pax Hungarica Mozgalom Baranya megyei tagjai a következő napokban Pécsett. Lapunkat az egyik szimpatizáns értesítette, aki szerint elég sokan lesznek, és ilyenkor „előfordulhat rendzavarás” is. Bár ez nem tüntetés – hangsúlyozta, hanem gyülekezés, békés körmenet.

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere megdöbbent a hír hallatán. Röviden annyit mondott, ezeknek az embereknek, szimpatizánsoknak azt tanácsolja, olvassák el Robert Merle: Mesterségem a halál című könyvét, utána látogassanak el Auschwitzba, Birkenauba. Ezt követően nem fog eszükbe jutni – ha normális lelkületű emberek -, hogy ilyen rendezvényeken vegyenek részt.

Szerettük volna a közvetlen szervezőket is megkérdezni, hogy pontosan mi a céljuk és miért érzik úgy, hogy egy tömeggyilkost ünnepelni kellene, de nem reagáltak a kérdéseinkre.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre közölte: az eseménnyel kapcsolatban egyelőre senki nem kért engedélyt, de nem is adnának. Közölték, a leghatározottabban fellépnek minden, a közrendet, közbiztonságot, valamint az állampolgárok jogait sértő vagy azokat veszélyeztető magatartással szemben.

A Munkáspárt 2006 Pécsi Szervezete az alábbi sajtóközleményt adta ki:

„A nácizmus nem vélemény, hanem bűncselekmény

A Munkáspárt 2006 minden szükséges eszközzel meg fogja akadályozni a Pax Hungarica, neonáci mozgalom által szervezett emléktúrát, amelyet Adolf Hitler tiszteletére rendeznek Pécsett.

Felszólítunk minden állami és önkormányzati szervet, hogy a demokratikus berendezkedést, az emberi jogokat és az alapvető erkölcsi normákat elutasító politikai szervezetek tevékenységét akadályozzák meg, és tiltsák be. Erre minden jogalap rendelkezésre áll az 1947-es párizsi békeszerződés fasiszta szervezetek tiltására vonatkozó pontjai alapján.

Közös ellenállásra hívjuk a Munkáspárt 2006-tal szövetséges demokratikus szervezeteket, nem csak Pécsről, de az ország egész területéről.

Munkáspárt 2006
Pécsi Szervezet

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő