Hogyan készítsünk gyors reggeli sminket mindössze néhány alapvető termék segítségével?

Hirdetés

Mi nők imádunk sminkelni, sokunk reggeli rutinja elképzelhetetlen lenne némi make-up nélkül (talán csak a hétvégi lustálkodós reggeleket kivéve). Ám az idő általában kevés, ezért mindössze néhány percünk van csak arra, hogy sminkeljünk. Egyáltalán el lehet készülni rendesen ennyi idő alatt?

Természetesen igen, pláne, ha olyan többfunkciós termékeket használunk, mint a Helia-D-nél kapható Nora Beauty sminkszerek.

Hidratálás és alapozás egy lépésben

Senkinek sem tökéletes az arcbőre, mindenkinek akadnak olyan hibái, melyeket el akar rejteni, legyen ez akár heg, pigmentfolt, sötét karikák a szem alatt, vagy egy kezdődő pattanás. 

Ezért első lépésben egységesítsük arcunk megjelenését egy BB-krémmel. Ez a termék egyesíti a hidratálókrémek és alapozók előnyeit, vagyis egyszerre fedi el a hibákat, és puhává, selymessé teszi a bőrt. Mivel a fedése könnyedebb, mint egy alapozóé, ezért viselni is kényelmesebb, pláne a melegebb napokon. 

A felvitele is egyszerűbb, nem is feltétlenül szükséges hozzá ecset vagy szivacs, a kezeinkkel is könnyen el tudjuk dolgozni, mintha tényleg csak egy sima arckrém lenne. Amit a BB-krém nem fed el, oda vigyünk fel pluszban egy kevés korrektort. Viszlát szem alatti karikák és kipirosodott orr! 

Hogy a bőrünk ne legyen túl egyszínű, “porcelánbaba-hatású”, emeljük ki az arccsontunkat pirosítóval, bronzosítóval vagy highlighterrel. Ezzel kontúrt adunk az arcunknak, és kihangsúlyozhatjuk az előnyösebb részeket. 

A szemek kiemelése

Mivel a szem a lélek tükre, ezért ne feledkezzünk meg a tekintetünk hangsúlyosabbá tételéről sem. 

A szemceruza remek eszköz erre: egy jó minőségű termékkel kihúzhatjuk az alsó és felső vízvonalat, de akár a szemhéjtust is helyettesíthetjük vele, így szexis “cicaszemeket” varázsolhatunk. Sőt, egy kis ügyességgel még füstös hatású sminket is készíthetünk, ha az éles vonalakat egy kicsit elsatírozzuk. 

Ha ezenkívül csak egy kis szempillaspirált használunk, az is nagyon látványos lesz, de ha akad még némi időnk, akkor érdemes egy kis szemhéjpúderrel is keretet adni a tekintetünknek. 

Végezetül ne hagyjuk ki a szemöldököt sem. Egy ceruza segítségével hangsúlyosabbá és dúsabbá tehetjük. Csak arra figyeljünk, hogy a színe passzoljon a saját szálainkéhoz, mert különben nagyon természetellenes lesz a végeredmény.

Puha, csábos ajkak

A sminkünk nem lehet teljes mindaddig, amíg nem kezdtünk valamit az ajkainkkal is. Célszerű ebben az esetben is többfunkciós terméket alkalmazni, például egy színezett ajakbalzsamot. 

Ez egyrészt nem olyan erős fedésű, mint egy rúzs, tehát a hétköznapokon is megállja a helyét, másrészt nemcsak színezi, hanem egyben hidratálja is az ajkakat. Ha gyakran cserepesedik ki a szánk, viszont szeretnénk egy kis pluszt adni a megjelenésünknek, akkor ez a termék a tökéletes választás.

A színe látható, de nem túl harsány, és egyszerű a felvitele is, így akár magunkkal is vihetjük, hogy napközben is bármikor felfrissíthessük a sminkünket.

(x)

Hirdetés