27 C
Pécs
kedd, július 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletHoppál Péter: döntött a kormány, stadiont kap a PMFC és befejezik az...

Hoppál Péter: döntött a kormány, stadiont kap a PMFC és befejezik az akadémiát is

Facebook-oldalán tett közzé egy mondatot erről a fideszes országgyűlési képviselő.

„Friss hír! Döntött a kormány: Megépül a PMFC új stadionja és befejezik a Dárdai Labdarúgó Akadémia építését is! Hajrá, Pécs!” – ezt a rövid szöveget tette ki közösségi oldalára nemrég Hoppál Péter, Pécs egyik országgyűlési képviselője.

https://www.facebook.com/hoppalpeter/posts/3942326795780903

Tegnap volt kormányülés, valószínűleg ott született döntés minderről, bár egyelőre hivatalos nyomát ennek nem találtuk.

Egyelőre egy 12-18 milliárdba kerülő, 5-8 ezres stadionról van szó információink szerint, aminek legvalószínűbb helyszíne az épülő új kovácstelepi utánpótlásközponttól észak-nyugatra lévő, az áruházak mögötti terület, a Bolgárkert, a legtöbb érintett legalábbis ezt a helyszínt tartaná a legmegfelelőbbnek.

Sokak szerint itt lenne a legjobb helyen a PMFC új stadionja

Korábban felmerült még a Verseny utcában lévő Várkői sporttelep, a volt Bőrgyár-pálya is helyszínként, de egyre kisebb a valószínűsége annak, hogy itt épül meg a létesítmény.

A Stadion utcai stadiont és edzőkomplexumot a Pécsi Tudományegyetem kapta meg közel 90 évre egy korábbi, többszereplős megegyezés alapján. Utóbbi lényege, hogy az egyetem sportegyesülete, a PEAC által tartósan használt, de városi tulajdonban lévő Verseny utcai sporttelepet a szomszéd PVSK állami támogatás révén megvásárolja, az egyetem pedig „kárpótlásként” megkapja a Stadion utcai ingatlant. A megegyezés úgy szólt, hogy a PMFC akkor költözik ki a Stadion utcából, amikor a kovácstelepi edzőközpontja elkészül, az ottani építkezést azonban egy 800 millió forintos forráshiány miatt eddig nem tudták befejezni, pedig már 2020 nyarára el kellett volna készülnie az akadémiának.

Egy 2020 júliusi kép az épülő akadémiáról, ekkorra már el kellett volna készülni, de 800 millió hiányzott a befejezéshez – Fotó: Rajnai Richárd

A kormánydöntéssel ez a probléma néhány hónap alatt megoldódhat – már „csak” az edzőpályák vannak vissza a projektből, a főépület nagyjából kész van -, a PMFC stadiongondja viszont nyilván csak akkor tűnik el, ha elkészül az új stadion, addig nyilván a régiben fognak játszani. Török Ottó, a pécsi önkormányzat sportberuházásokért felelős polgármesteri biztosa nemrég azt nyilatkozta, hogy 2022-23-ra készülhet el a PMFC új stadionja.

Ruzsa Csaba alpolgármester lapunknak korábban azt mondta, céljuk az, hogy az új stadion és a PMFC-akadémia is állami fenntartásba kerüljön.

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő