Hirdetés

A szállodák és éttermek legújabb összefogásának eredményeképpen 2022.február 27-én vasárnap, összesen 1600 rászoruló család jutott egytál meleg ételhez. Országszerte 15 és Szlovákiában egy pozsonyi szállodai helyszínen, 16 konyhában közel 50 séf és szakács kezében pördült meg újra a fakanál – a pozsonyi helyszínnel kiegészülve a szállodások jótékonysági főző akciója így már nemzetközi szintre lépett

„Az adakozás nem csupán másoknak ad életet, de annak is, aki adja!”– vallják a HotelHero-hoz csatlakozott szállodások.

Az országos akció vidéki helyszínein a Mirbest Cégcsoport vállalta, hogy vidéki telephelyeik 100 adag étel elkészítéséhez szükséges alapanyagait és csomagolóanyagot szponzorálja és a szállodákba szállítja. Az elkészült és kiadagolt ételeket vidéken és a határon túl pedig a Magyar és a Szlovák Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei juttatták el a azokhoz az intézményekhez és családokhoz, ahol erre a legnagyobb szükség van.

A HotelHero mostani akciójának a keretében a séfek Bácskai rizseshúst készítettek csemege uborkával, a pozsonyi helyszínen pedig a szlovák hagyományokhoz közelebb álló babgulyás került a OZ Vagus  hajléktalanszálló lakóinak asztalára.

A budapesti helyszínen a korábbi alkalmakhoz hasonlóan a Heti Betevő csapata szponzorálta az alapanyagokat és a szervezet önkétesei szállították az általuk támogatott szervezetekhez.

A szervezőket, támogatókat és a lelkes résztvevőket és önkénteseket az sem állította meg, hogy a kivitelezés mikéntjeként járványügyi helyzet miatt menet közben módosítani kellett és higiéniai szempontból fokozott elővigyázatosságot igényelt – szerencsére egy olyan szakmában dolgozunk, ahol csak a változásokhoz való alkalmazkodás az állandó, így akciónk olajozottan zajlott.

A szervezők nevében Zsiros-Varga Kitti köszönetét fejezte ki a résztvevő kollégáknak:

„Budapesten a Courtyard by Marriott Budapest City Center, a Danubius Hotel Hélia és a HILTON Budapest séfjeinek és vezetőségének. Vidéken pedig Duna Wellness Hotel- Baja, Ambient Hotel & Aroma Spa-Sikonda és a Corso Hotel-Pécs, Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel & Spa-Zalakaros, Novotel Szeged, Hotel Sopron, Hotel Fiume-Békéscsaba, Novotel Székesfehérvár, Colosseum Hotel Mórahalom, Hotel Európa Fit****superior -Hévíz, Residence Hotel Balaton-Siófok, Hotel Caramell-Bükfürdő és a Hotel Jogar-Balatonföldvár munkatársainak. Külön köszönet a CPI cégcsoporthoz nemrégiben csatlakozó pozsonyi Clarion Congress Hotel Bratislava munkatársainak, hogy első határon túli szállodaként csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Az akció keretein belül több vidéki helyszínünkön is regionális összefogás alakult ki:

Székesfehérváron a Novotel Székesfehérvár szállodában a Magyar Vöröskereszt alelnöke, Dr. Fábián Károly a közös főzés után sajtótájékoztató keretein belül emelte ki az összefogás és megmozdulás alappilléreit és hogy mekkora szükség van ezekre az akciókra. A Magyar Vöröskereszt számára is különleges lehetőség újra részt venni a HotelHero akciójában, hiszen a kezdeményezés révén azok a megyei szervezeteik is bekapcsolódhatnak a szociális segítségnyújtásba, ahol nincs intézményi ellátás vagy rendszeres, napi szintű szociális étkeztetés. Alaptevékenységük részeként minden megyében tartós élelmiszercsomaggal segítik a lakosságot, de az akciónak köszönhetően az ország számos pontján melegételt tudtak eljuttatni a nélkülözőknek. A határon átívelő segítségnyújtásban a Szlovák Vöröskereszt is aktív szerepet vállalt, hogy még több olyan ember lakhasson jól, akiknek ez nehezen adatik meg.

Bácskai rizses hús csemege uborkával.

  • 18 kg Sertés lapocka
  • 5 kg Kukta hagymakocka
  • 2 db Kukta Lecsó konzerv 50% 4200/2100 gr
  • 10 kg Rizs A minőségű
  • 1 kg Kukta őrölt paprika
  • 1 kg só
  • 2 kg fekete őrölt bors
  • 1 liter olaj
  • 2 db Csemege uborka üveges

A jeles esemény alapanyag támogatója országosan a Mirbest Cégcsoport volt!”

A HotelHero itt nem áll meg:

A szervezők várják olyan lelkes budapesti szállodák és éttermi csapatok jelentkezését, akik segítenék a Heti Betevő munkáját, a cél az lenne, hogy havonta 1 alkalommal a HotelHero és az MSZÉSZ CSR szekció lelkes tagjai biztosíthassák a vasárnapi ebédet az alapítvány támogatott hajléktalanszállók lakóinak.

Tervben van az országos és akár nemzetközi szintű összefogás folytatása is. Várják olyan beszállítók, szállodák és éttermek jelentkezését, akik szívesen részt vennének egy a mostanihoz hasonló kalandban akár már a 2022-es év második felében.

A tavalyi évi sikeres közös eseményeken felbuzdulva folytatódik az Magyar Vöröskereszttel közös szervezésű országos véradó akció a Bringázz a szállodába! nyári kampány is és az országos téli ruhagyűjtés is, mellette pedig további közös programokkal készülnek.

A közel 2 éve megalakult HotelHero CSR csoport célja a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások, magánszemélyek jótékonysági összefogásának célja, hogy felhívják a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára és arra, hogy akár egy kicsinek tűnő segítség másnak sokat jelenthet. A HotelHero másik, egyben legfontosabb célkitűzése, hogy szorosan együttműködve az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) CSR szekciójával a szakma képviselőinek segítő szándékát összefogja: országos akciójuk célja, hogy közösen együtt dolgozva egy globális problémán segítsenek úgy, hogy közben saját környezetükben élőket támogatják.

“Büszkék vagyunk arra, hogy még nagyobbra nőtt az összefogásunk és már határon túlról is csatlakoztak a második közös főzéses megmozdulásunkhoz. Ezúton is köszönjük a Mirbest Cégcsoportnak a támogatást és partnereinknek a Heti Betevőnek és a Magyar és Szlovák Vöröskereszt munkatársainak, hogy a megfelelő helyekre segítettek eljuttatni a vasárnapi ebédet! Úgy gondolom ez a megmozdulás most nagyon „Hero -s” volt! A napi munkánk mellett időt és energiát fordítunk közösségek, hátrányos helyzetű csoportok támogatására. Szeretnénk egy olyan ötletgyűjtő, segítő szándékot és a segítségre szorulókat összehozó tégely lenni, ami egyúttal inspirálja azokat is, akik eddig nem vettek részt ilyen jellegű tevékenységben.”- HotelHero csapata: Zsiros-Varga Kitti, Anek Dóra, Dudás Ildikó

(x)

Hirdetés