Nem lesz hosszú a vénasszonyok nyara, szeptember közepétől kérlelhetetlenül beköszönt az ősz, és folyamatosan, ingadozások nélkül süllyed lefelé a hőmérő higanyszála. Októberben 15-20, novemberben 5-15 fokra készülhetünk. Ideje tehát nekikezdeni a ruhatár lecserélésének.

Az időjárás-portálok egybehangzó véleménye szerint a nyár utolsó napjaiban vagyunk: péntektől jön a klasszikus őszi időjárás az alacsonyabb hőmérséklettel, borult, szomorú idővel.

hirdetés

Szeptember második felében köszönt be az ősz. 18-án, pénteken már csak 20-22 fok körül alakul a maximum hőmérséklet, és magasabbra már nem is nagyon lehet számítani az évben. A napsütéses órák száma is csökkenni fog, megjönnek az esőzések.

Az Időkép előrejelzése október közepéig

Hőmérséklet szempontjából az október sem hoz változást, ahogy süllyed a grafikonon a mutató, olyan szomorúan romlik az időjárás is. 20 fok alá süllyed a napi maximum, a borongós, felhős időt esőzések tarkítják a meteorológusok szerint.

A hónap második felében fordul igazán hűvösre az idő: 20-tól pár napra 10 foknál melegebbre ne számítsunk. Október utolsó napjaiban kicsit enyhül a hideg, de 13-14 foknál több akkor sem lesz.

Novemberben is jól látszik: süllyed a hőmérséklet (AccuWeather)

Novemberben is folytatódik a tendencia és szépen lassan 10 fok alá esik a hőmérséklet – ez az előrejelzések szerint a hónap második hetében következik be. Míg a hónap első fele csapadékkal teli lesz, érdekesség, hogy a második fele szokatlanul száraz lehet, az időjósok ezt a 20-a és a hónapforduló közbeni időszakra teszik. A napi maximumhőmérséklet 5-6 fok körül alakul majd, bárminemű csapadék nélkül.

Ezek alapján kijelenthető, nem érdemes egy napsütéses, enyhe őszben reménykedni, legalábbis a meteorológusok szerint. Ha pedig tévednek, és kellemes hónapok következnek, senki nem fog rájuk neheztelni.

hirdetés
Hirdetés