Nyakunkon a tavasz!

Változóan felhős lesz az ég, de nyugat felől fokozatosan csökken, hajnalban már az északkeleti tájak felett is szakadozik a felhőzet.

A Kárpát-medence időjárását egyre inkább az északon lévő ciklonok alakítják, de még enyhe levegő érkezik fölénk estig.

Kedden országszerte több órára kisüt a nap,   számottevő csapadék nem lesz. Estétől a szél délnyugatira fordul, egyre többfelé megerősödik, kedden nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.

Máshol mínuszok is lehetnek

A hőmérséklet az ilyenkor megszokott módon Lappföld és a Kola-félsziget térségében a legalacsonyabb; ott -10, -15 fokot mérnek, míg a Mediterráneumban kora délutánra 13, 20 fokig melegszik fel a levegő.

Ez lesz még a héten

 

Szerdán, március elsején reggel még sokfelé valószínű eső, a Kőszegi-hegységben havas eső, havazás sem kizárt, majd nyugat felől megszűnik a csapadék. Délután ugyanakkor a Dunántúlon néhol előfordulhat záporeső is. Továbbra is nagy területen erős lesz a szél.  minimumhőmérséklet 1-9 fok között valószínű, nyugaton lesz a hidegebb, a keleti határvidéken a melegebb. A nappali maximumok 10 fok körül alakulnak.

Csütörtökön rövidebb-hosszabb időszakokra kisüt a nap. Elszórtan zápor előfordulhat. Továbbra is többfelé erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között alakul.

Pénteken is megélénkül, helyenként erős lesz a szél. Emellett sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 0 fok körül, napközben 11-16 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel. Szombaton nem valószínű csapadék, vasárnap a Dunántúlon a nap második felében elszórtan már lehet zápor. Szombaton nagy területen erős, a Dunántúlon több helyen viharos lesz a szél és még vasárnap is többfelé megerősödik a szél. Szombaton a minimumok mínusz 6 és 0, vasárnap plusz 1-9 fok között alakulnak. Szombaton napközben 13-19, vasárnap 14-19 fokig melegszik a levegő.

hirdetés

Hirdetés