26 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapKorzóIndul a tesztüzem! Hétvégén már az új e-buszokon utazhatnak a pécsiek

Indul a tesztüzem! Hétvégén már az új e-buszokon utazhatnak a pécsiek

Mutatjuk, hol találkozhatnak a legújabb Mercedes buszokkal a pécsi utasok!

A hétvégén elindul a Mercedes-Benz eCitaro szóló autóbuszok forgalmi és műszaki tesztüzeme, ebben az időszakban folyamatosan gyűjtik az új járművek üzemeltetési tapasztalatait, majd az információkat műszaki és forgalmi üzemviteli szempontok alapján értékelik a szakemberek – közölte a Tüke Busz Zrt.

Az új környezetkímélő járművekkel a pécsi utasok elsősorban az Uránvárosból induló 4-es vonalon, valamint a Főpályaudvarról közlekedő járatokon találkozhatnak.

Az új Mercedesekkel együtt immár 18 elektromos autóbusz segíti a közösségi közlekedést, ez a Tüke Busz Zrt. forgalomban lévő járműállományának 20 százalékát jelenti.

A tesztüzem ideje alatt számítanak az utasok észrevételeire, véleményére is!

[su_note note_color=”#bce5a1″ text_color=”#161515″]Magyarországon elsőként a pécsi buszvállalatnál valósult meg az elektromos buszok decentralizált töltési rendszere: a beruházás keretében az uránvárosi állomáson két BYD autóbusz és két Mercedes-Benz eCitaro jármű töltésére alkalmas berendezést építettek ki, a Tüskésréti úti javítóbázison pedig további 6 Mercedes és 8 BYD busz töltése biztosított.[/su_note]

Korábbi cikkünk az érkező buszokról:

https://www.pecsma.hu/top/ujabb-negy-elektromos-mercedes-busz-erkezett-pecsre/

Fotók: Freilits Rolf/Tüke Busz Zrt.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő