Hirdetés

A Szigeti úti út- és bicikliút-építés állásáról tartott sajtótájékoztatót kedden kora délután Zag Gábor alpolgármester, Auth István önkormányzati képviselő, és Török Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. munkatársa.

A Tüzér utcával párhuzamos Erkel Ferenc utca és a Megyeri tér között néhány hónapja zajló projekt keretében építenek kerékpárutat, teljesen új aszfaltréteget kap az orvosi kar előtti szakasz, lesznek új buszmegállók és járda is – mondta el Auth István. Zag Gábor megköszönte a türelmet az itt élőknek és azoknak, akik a környéken közlekednek.

Török Zoltán, Auth István és Zag Gábor (b-j)

Török Zoltán elmondta, a kivitelező Strabag tartja a szerződés szerinti határidőket. Június 20-ig elkészül az orvosi kar előtti szakasz déli sávjának aszfaltozása, utána az északi következik. Hozzátette, szeptemberre, iskolakezdésre szeretnék átadni a forgalomnak a most lezárt területet, a bicikliút is elkészül addigra, de annak hatósági engedélyezése még néhány hetet igénybe vehet.

Fontos változás lesz, hogy a korábban sok koccanást produkáló Honvéd-Szigeti kereszteződésben közlekedési lámpa fogja irányítani a forgalmat.

Auth István beszélt arról is, hogy a Szigeti úti fejlesztés a Megyeri úti és a Verseny utcai fejlesztésekhez is kapcsolódik, az ott megvalósuló bicikliutakkal, és -sávokkal együtt jelentősen bővül a városi kerékpárút-hálózat és összekapcsolódnak olyan szakaszok, amelyek között eddig nem volt kapcsolat.

A „TOP-6.4.1-15-PC1-2016-00005 –  Fenntartható városi közlekedésfejlesztés – Kelet-nyugati közösségi közlekedési tengely kialakítása Pécsett”.

Hirdetés