22 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiIsmét lesz PTE-s autó a Budapest–Bamako Rallyn

Ismét lesz PTE-s autó a Budapest–Bamako Rallyn

A jótékonyság jegyében zajló versenyen 40 napon át 20 ezer kilométert tesz majd meg a pécsi csapat. Mi pedig szurkolunk nekik.

2020-ban indult először PTE-s csapat a Bamakón, egy vörös Zsigulival indult útnak akkor Fáth Gergely, most dr. Gonda Tibor, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar alumnusa és oktatója, Barnaki Zoltán ötletgazda és Szász István, egykori egyetemi hallgatókkal rajtol majd a PTE-t képviselve az idei ralin. A jótékonyság jegyében zajló megmérettetésen 40 napon át 20 ezer kilométert tesznek meg egy Honda gépkocsival Freetown-ig – számolt be róla az UnivPécs.

A csapattagok így nyilatkoztak a lapnak a nagy megmérettetésről:

„Üzembiztos, jó autóval indulunk, aminek elvileg ezt a 20 ezer kilométert kell tudnia. Az nem teljesen tiszta, milyen terepviszonyok várnak ránk. A napokban kaptunk egy 50-60 oldalas itinert ennek részleteiről, és kiderült, hogy sok szakaszon földúton kell majd haladnunk, ami csapadékos időben gondot okozhat. De ez a szépsége a programnak, rejt egy kis izgalmat is magában.

A nagy dűnéket kikerüljük majd, nem vagánykodni akarunk. A dűnéket csak a Bamako versenyében a helyezésekért elindult 40 autó érinti majd a 200-ból. Kaptunk tanácsokat – alacsonyabb légnyomásra kell állítani a gumit, és hogy használjunk speciális, lyukacsos fémlapokat, ha elakadunk. De erre a ralira az a jellemző, hogy nagyon baráti a légköre, rendkívül segítőkészek a szervezők és résztvevők: nem véletlen, hogy az elmúlt 15 évben egy kocsi sem ragadt a sivatagban.”

A verseny célja emellett a jótékonyság: a Freetown utcagyerekei számára boksziskolát indítanának, és Sierra Leone első szörfiskoláját is támogatnák, de az út során is adakoznak majd a versenyzők, az itinerükben szerepel majd, hogy mely faluban nyújthatnak át adományt, és pontosan mire lenne szükségük a helyieknek.

A Bamako január 26-án indul. Az útról a Pécsi Tudományegyetem közösségi oldalain adnak hírt, érdemes ezeket követni. Szurkoljunk a pécsi versenyzőkért!

A legendás Dakar Rally egyetlen szellemi örököse a Budapest–Bamako, mely a sivatagi ralik lángját viszi tovább Afrikában. A költségek elviselhetőbbek, a szabályok kötetlenebbek, de a kaland és a kihívás változatlan.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő