24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldIsmét vádat emeltek a pécsváradi polgármester ellen

Ismét vádat emeltek a pécsváradi polgármester ellen

A Pécsi Járási Ügyészség gazdasági csalás bűntette miatt emelt vádat a pécsváradi polgármester ellen, aki az önkormányzat által elnyert pályázati összegből fiktív számlákkal saját magának szerzett meg egy részt.

A vádirat szerint a polgármester 2015-ben két pályázatot nyújtott be az illetékes minisztériumhoz uszoda- és épületenergetikai fejlesztés támogatása érdekében.

Ez alapján a település önkormányzata 152 illetve 150 millió forint pályázati támogatásban részesült.

A polgármester azonban még a támogatási összeg átutalását megelőzően elhatározta, hogy az önkormányzat rendelkezésére bocsátott támogatási összeg egy részét saját magának szerzi meg gazdasági tevékenységet színlelve.

A polgármester 2015 augusztusában, illetve októberében kivitelezési szerződést kötött egy gazdasági társasággal, előtte azonban megállapodott a vállalat két vezetőjével, hogy azok a kivitelezési szerződés teljesítése során színleg bevonják a polgármester és felesége érdekeltségi körébe tartozó gazdasági társaságot. Bevonásuk kizárólagos célja az volt, hogy a városvezetőnek fizetendő pénzösszegek jogszerűségét látszólagosan leigazolják.

A megállapodásnak megfelelően az önkormányzattal szerződő cég további alvállalkozói szerződést kötött a polgármester és felesége érdekeltségébe tartozó társasággal, akik a későbbiekben egy valótlan teljesítésigazolást is kiállítottak.

A polgármester cége teljesítés nélkül 16 illetve 12 millió forintot kapott az alvállalkozótól, aki ezt követően ezeket az összegeket továbbszámlázta a pécsváradi önkormányzat felé.

A Pécsi Járási Ügyészség a vádlottakat – a polgármestert, feleségét és az alvállalkozó cég két
vezetőjét – jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás bűntettével vádolja.

A bűncselekmény büntetési tétele 2–8 évig terjedő szabadságvesztés.


Legutóbb itt írtunk a pécsváradi polgármester ügyeiről:

https://www.pecsma.hu/hirzona/25-milliardot-tehettek-zsebre-koltsegvetesi-csalas-miatt-emeltek-vadat-a-pecsvaradi-polgarmestere-ellen/
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő