10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálJobbik: megfelelő időpontban bejelentik a pécsi polgármesterjelöltjüket

Jobbik: megfelelő időpontban bejelentik a pécsi polgármesterjelöltjüket

Továbbra sem árulja el a Jobbik, kit nevez meg az LMP-vel közösen pécsi polgármesterjelöltjüknek, miután a baloldal jelöltjét nem támogatják. Fogarasi Gábor önkormányzati képviselő szerint, ha megfelelővé válik a kérdés, összehívnak majd egy sajtótájékoztatót. Mindezt azon a sajtótájékoztatón mondta, ahol Sneider Tamás, a Jobbik elnöke ismertette európai parlamenti választási programjukat.

Mint ismert, Pécsett az őszi önkormányzati választásokon az LMP és a Jobbik nem fogja támogatni a baloldal közös polgármesterjelöltjét. Keresztes László Lóránt LMP-társelnök erről szóló nyilatkozatát Gyimesi Gábor jobbikos önkormányzati képviselő is megerősítette nemrég lapunknak.

Keresztes hozzátette, nemsokára a nyilvánosság elé fog lépni egy közös jelöltjük, akit alkalmasnak találtak a célra. A jobbikos Gyimesi ezt is alátámasztotta, ugyanakkor semmi közelebbit nem árult el róla.

Feltettük a kérdést Fogarasi Gábor jobbikos önkormányzati képviselőnek, vajon mikor ismerhetjük meg jelöltjüket.

Ő azt felelte, abban az időpontban, amikor megfelelővé válik ez a kérdés, össze fognak hívni egy sajtótájékoztatót, ahol minden kérdésre örömmel és tisztelettel válaszolnak majd.

Sneider Tamás szerint a rendszerváltás óta eltelt harminc évben Pécs nem találta meg a kitörési pontot, beszűkült az infrastruktúra és így a lehetőségek is. Az elmúlt évtizedben 30 ezer fővel csökkent a város lakossága.

– Ezek alapján nyilvánvaló, hogy a Jobbik programja ráférne Pécsre – mondta. – Ennek ugyanis szerves részét képezi a bérunió, a bevezetésével itthon lehetne tartani az elszegényedett Magyarországról külföldre vándorlókat.

A Jobbik elnöke szerint a Fidesz migránsmunkásokat telepít azokra a helyekre, ahonnan tömegével vándorolnak el Nyugat-Európába.

– Jelenleg 266 ezer külföldi él hazánkban, legtöbbjük munkavállalás céljával érkezett, települt be. A magyar kormány ezt a folyamatot aktívan támogatja a munkaerő-toborzással, migránsszálló kialakításával. Átlagosan egy bevándorlómunkásnak az elhelyezése, lakóhelyének kialakítása 5 millió forintjába kerül az államnak. Nyilvánvaló, hogy ebből az ötmillióból bérlakásokat lehetne építeni, vagy 4 éven keresztül havi 100 ezer forinttal megtoldani a fizetését.

Sneider Tamás szerint az embereknek át kell gondolniuk, továbbra is támogatják-e ezt a lakosságcserét, vagy szeretnék, ha családtagjaik, barátaik a magasabb bérezés fejében itthon maradnának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő