Hirdetés

Még nagyjából egy hónap van hátra a nyárból, eddig – szó szerint – kaptunk hideget, meleget: voltak 30 fok feletti forró napok, de bőven volt eső is, olykor zivatar, némi jéggel. Most megnézzük, mi várhat ránk szeptemberig.

Júliusra a világ egyik ismert meteorológiai portálja, az AccuWeather döntően száraz, meleg napokat jósolt – hát ez bizony csak mérsékelten vált be. Kétségkívül voltak igazi nyári napok, de csapadékból is esett olykor bőségesen, noha a felhőszakadások, zivatarok nem igazán hiányoztak. Sőt július közepén még a hidegrekordok is megdőltek, az ország jégvermében, Zabaron nem sokon múlt, hogy fagy is fenyegessen nyár derekán.

Esőből is jött bőven

Az Időkép már gyakorlatilag nyár végéig mutat előrejelzést, és a jelek szerint bizony hasonló időre készülhetünk augusztusra is. Szörnyű kánikula nem várható, augusztus közepén 32 fok körül lehet a csúcshőmérséklet (persze a városban ezt azért jóval melegebbnek érezhetjük), de csapadék is jöhet bőven. Az előttünk álló pár napban és augusztus legelején készülhetünk esőre, míg augusztus közepe inkább szárazabb lehet – persze majd meglátjuk.

Az Accuweather augusztusi előrejelzése már jóval szerényebb csapadékot ígér, abban viszont nincs „vita”, hogy augusztus 20-a környékén búcsút vehetünk a 30 foknál melegebb időtől. A hónap utolsó napjaiban csak 23-24 fokos időre készülhetünk. Ez az előrejelzés is azt mutatja, hogy augusztus közepén, 15-e táján lehet a legmelegebb, 30 foknál is magasabb lehet a hőmérsékleti mérce, viszont az előző években elő-előforduló, a 40 fokot karcoló kánikulára nincs sansz. Ellenben az is igaz, hogy nem kell attól tartani, hogy valaki megfázik, nagyjából 27-28 fokos napokra, azaz kellemes nyárra készülhetünk. Már persze ha bejön az előrejelzés.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét