Hirdetés

Két nyertest is hirdetett a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és a pécsi önkormányzat  K20 Kirakat vállalkozásfejlesztési mentorprogramjának zsűrije. Emellett a másik két zsűri elé jutott vállalkozás is kapott támogatást.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy „K20 Kirakat” néven új vállalkozásösztönző nyílt pályázatot indított az önkormányzat és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. A projekt lényege röviden az, hogy a sikeres pályázók a Király utca 20. szám alatt álló üzlethelyiséget kedvezményes bérletidíj-konstrukcióval – havi nettó 40 ezer forintért – vehetik ki 4 hónapra (de a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. további bérletidíj-kedvezményt biztosít azoknak, akik később egy kezelésükben lévő ingatlanjukba költöznének).

A korábban teázóként, kávézóként, lottózóként működött kétszintes üzletet kibérlő start-up cégek így tehát időt és teret kapnak vállalkozásuk, ötletük, elképzelésük tesztelésére. A pályázat további célja, hogy a helyi vállalkozások új célközönséget, változatosságot hozzanak a belvárosba, színesítsék a Király utca kínálatát.

Újabb nyerteseket hirdettek

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. pénteken hirdette ki a nyerteseket – merthogy kettő van:

a Tejhely és a Palkonyha Speiz.

Mint írják, mindkét vállalkozás működésében közös a kézműves termékek előállítása, a minőség iránti elköteleződés és a falusi értékek bemutatása. Érthető tehát, hogy felmerült a gondolat: közös megjelenésük mindenki számára rengeteg előnnyel bír, és hamar meg is született az együttműködés.

A két vállalkozás július végéig lesz megtalálható Pécsett, a Király utca 20-ban, ahol nemcsak a különleges termékeiket mutatják be, hanem számos eseményt is terveznek (aki ezekről első kézből szeretne értesülni, annak érdemes követni a K20 Kirakat Facebook-oldalát)

„A K20 kirakat projekttel célunk kapcsolatot teremteni a termelők és a fogyasztók között, elősegíteni, hogy az utóbbiaknak lehetőségük legyen helyben és rövid ellátási láncon keresztül beszerezni minél több minőségi élelmiszert” – idézi a közlemény Ratting Diánát, a Tejhely képviselőjét. A közlemény kiemeli, hogy elsősorban a környezet- és egészségtudatos fiatal korosztályt, a (kis)gyermekes családokat várják, de az idősebbek közül azokat is, akik megszokták és szeretik a régi, hagyományos ízeket, ételeket. Szeretnék elérni a városba látogató turistákat és külföldi egyetemistákat, és fiataloknak, gyerekeknek szóló, a vidéki életet bemutató edukációs programot is terveznek.

[su_box title=”Tejhely, ahol tejet kapni ” style=”glass” box_color=”#53c834″ radius=”2″]A Tejhely egy többgenerációs családi gazdálkodás, melyben a fő vonal a szántóföldi növénytermesztés és az állattartás volt. Kezdetben nyers tejet szállítottak házhoz, 2019-től pasztőrözött tejjel bővítették a palettát. Ma már széles tejtermékkínálattal rendelkeznek, készítenek friss és érlelt sajtokat, joghurtot, kefirt, vajat és túrót. Céljuk egészséges, jó minőségű és finom termékeket előállítani, fenntartható szemléletben. Az állataik etetéséhez szükséges takarmányt maguk termelik meg, és kiváló kondíciók között tartják őket.[/su_box]

A Palkonyha Speiz falusi, házi készítésű kovászos kispékségi termékekkel és delikatesz jellegű árukínálatával lesz jelen a K20 Kirakatban. Fő céljuk, hogy a kiváló minőségű helyi termelők termékei eljussanak a terített asztalokra. „Szeretnénk, ha az emberek megismernék a minőségorientált koncepciónkat, és minél többekhez eljutna, hogy néhány kilométerre, egy kicsi baranyai faluban micsoda értékek találhatók. Ezek mostantól már a pécsi belvárosban, a Király utcában is elérhetők bárki számára” – tette hozzá Pauli Zoltán, a Palkonyha tulajdonosa.

[su_box title=”Palkonyha Speiz: Minőséget a terített asztalra” style=”glass” box_color=”#53c834″ radius=”2″]A PalKonyha a Villányi borvidék egyik legszebb falujában, Palkonyán található panzió és gasztroműhely. Pauli Zoltán tulajdonos és konyhafőnök hosszú évek alatt csiszolgatott gasztronómiai elképzelései alapján hozta létre ezt a kézműves pékséggel, gourmet delikát üzlettel, valamint regionális falusi konyhával rendelkező családias hangulatú szálláshelyet, ahol minden a zavartalan pihenést szolgálja. A Palkonyha Speiz célja a minőségi kézműves termékek iránt elkötelezett közönség megtalálása, a helyi termelők segítése, és hogy magas minőségű portékájuk eljusson az emberekhez.[/su_box]

A Tejhely honlapja

A Palkonyha honlapja

Tervezett üzletnyitás: április 13.

A további támogatottak

A fentiek mellett két olyan vállalkozás is kapott támogatást a továbblépéshez, amely nem nyerte meg a Király utcai üzlethelyiség bérleti lehetőségét. Mindketten 2-2 óra konzultációt kaptak a mentorok jóvoltából, a Pécsi Vagyonhasznosító részéről pedig dedikált figyelmet arra, hogy megtalálják az ideális helyszínt vállalkozásuk számára.

K20 Kirakat vállalkozásfejlesztési mentorprogram honlapja 

Hirdetés