20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaKarácsony Gergely szerint lobbisták vannak Vitézy és Magyar Péter fővárosi listáján

Karácsony Gergely szerint lobbisták vannak Vitézy és Magyar Péter fővárosi listáján

Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán arról írt, hogy kihívója, Vitézy Dávid, és a fővárosi közgyűlésbe a Tisza Párttal bejutni szándékozó Magyar Péter listáján olyan jelöltek szereplnek, akik Karácsony Gergely szerint „korrupció és kartellezés gyanújába keveredett cégek lobbistái”.

Karácsony Gergely posztjában úgy fogalmazott, ggészen megdöbbentő, hogy kiket akarnak a Fővárosi Közgyűlésbe küldeni a magukat ellenzékieknek mondó politikusok – számolt be a 24.hu. Szerinte egy olyan ember szerepel a Tisza Párt budapesti listájának második helyén, aki egy olyan cég jogtanácsosa, akivel szemben korábban épp a BKV indított versenyhivatali eljárást kartellezés miatt.

A Vitézy Dávid vezette lista hetedik helyén szereplő jelöltet is lobbistának tartja a főpolgármester. Ő egy autómegosztó vállalkozás ügyvezetője, amely cégnek egy Fidesz-közeli oligarcha a tulajdonosa, aki ellen korrupció és pénzmosás gyanúja miatt folyik eljárás.

Karácsony szerint cégérdekeknek nincs helye a közgyűlésben, ezért arra szólította fel Vitézy Dávidot és Magyar Pétert, hogy húzzák ki a jelölteket listáikról.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő