29 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletKarácsonyi ajándék Pécsnek: mégsem kap stadiont a PMFC a kormánytól

Karácsonyi ajándék Pécsnek: mégsem kap stadiont a PMFC a kormánytól

A kormány úgy döntött, visszavonja a Pécsi Mecsek Futball Club új stadionról szóló határozatát – vette észre az mfor.hu a Magyar Közlönyben. A nyolcezres stadion állítólag 22-24 milliárdba került volna.

Az új pécsi stadion a város nyugati részében, a Bolgárkertben épült volna meg.

https://www.pecsma.hu/sport/eldolt-a-bolgarkertben-epul-az-uj-pecsi-stadion/

A stadion építésének elodázása (esetleg végleges lefújása) furcsa helyzetben történt és még furcsább helyzetet eredményezhet Pécsett.

A stadionépítés ugyanis része volt egy több helyi sportegyesületet érintő ingatlancserének, amit konkrétan Orbán Viktor ötlete és instrukciói alapján indult el évekkel ezelőtt, a kormányfő pécsi látogatása után. A 2018 őszén tető alá hozott egyezség szerint az önkormányzat több Verseny utcai ingatlana, többek között az egyetem által használt PEAC-pálya a PVSK-hoz került, a Stadion utcai sportkomplexum (PMFC-stadion) pedig az egyetemhez. A PMFC-nek (PSN Zrt.) akkor már megítélték a pénzt a kovácstelepi utánpótlásközpont 2019 tavaszán megkezdett fejlesztésére (ami a mai napig nem fejeződött be, de állítólag tavaszra elkészül), és már akkor kész tényként emlegették a bennfentesek, hogy a Pamacs stadiont is kap a kormánytól (azaz Orbántól).

A kormány döntött is később a pécsi stadionépítésről, úgy volt, a létesítmény 2-3 éven belül elkészülhet. A PMFC másodosztályú felnőtt labdarúgócsapata meccseit a régi stadionban játszotta eddig, ami már hivatalosan az egyetemé, nemrég egyetemi beruházásként adták át a stadion melletti új műfüves pályát.

Úgy tűnik, a PMFC és az egyetem közötti albérleti jogviszony bizonytalan ideig meghosszabbodik a Stadion utcában.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő