23 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapAbszolút NőKerested már meg a strandbelépőd árát némi házimunkával? Most megteheted!

Kerested már meg a strandbelépőd árát némi házimunkával? Most megteheted!

Ugye megvannak azok a házimunkák, amik lényegében láthatatlanok, hiszen csak akkor tűnnek fel, ha nem végezzük el őket? Hogy ezek fontosságára felhívja a családok és gyermekek figyelmét, a Pécsi Család- és KarrierPont szuper játékos programot szervez Orfűn, a strandon. (x)

Augusztus 9-én, vasárnap délután az Orfűi Kistó Strandon szülők és gyermekeik „megkereshetik” a standbelépő és a színes gyerekprogramok (mint például ugrálóvár, óriás darts, óriás építőkocka) árát azzal, hogy játékos házimunka-feladatokat végeznek: vasalnak, babát pelenkáznak, teregetnek, bevásárolnak…

Az elvégzett feladatokért „játékpénz” jár, amivel egy-egy szülő és gyermeke ingyenes belépésre jogosult, a gyerekek pedig részt vehetnek a gyerekprogramokon.

A Pécsi Család- és KarrierPont rendezvényén ezzel a programmal hívják fel a figyelmet a láthatatlan munka értékére, és arra, ahol családi munkamegosztás van, ott több idő jut közös élményekre, szórakozásra.

Mi is az a láthatatlan munka? Ami csak akkor látszik, ha nem csináljuk meg…

Ide soroljuk általában a háztartásokban felmerülő tevékenységeket, melyek a mindennapok részei, mint például a mosás, takarítás, főzés, az idősek vagy a gyerekek gondozása. A főleg nők által végzett láthatatlan munka természetessé vált számunka. Alábecsüljük azokat a feladatokat, melyek naponta több órát igényelnek, és melyekért jó esetben legfeljebb egy köszönet jár.

Ez a munka rögtön látható és elismert munkának számít, ha nem a család egy tagja végzi, hanem felvesznek valakit az adott házimunkák elvégzésére. Arányát tekintve a láthatatlan munka becsült értéke eléri a GDP legalább egyharmadát.

További részletek és regisztráció IDE KATTINTVA.


Időpont: 2020. augusztus 9. (vasárnap) 14.00 – 18.00 (Esőnap: augusztus 23.)

Helyszín: Orfű – Kistó Strand

FIGYELEM! A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. AZ INGYENES STRANDBELÉPÉSRE JOGOSÍTÓ HELYEK SZÁMA KORLÁTOZOTT.

 

A rendezvény az „EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen” felhívásra benyújtott „Munka ÉS Család – A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” projekt keretében valósul meg a Pécsi Család- és KarrierPONT szervezésében. 

(x)

Fotó: Strand.hu 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő