19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletKét új kamera vigyáz a rendre

Két új kamera vigyáz a rendre

A keleti városrészben telepített az önkormányzat újabb térfigyelőket, amelyek alaposan megkönnyítik a bűnüldöző szervek munkáját.

Az idei év elején a Pécsi Rendőrkapitányság azzal kereste meg a városvezetést, hogy Pécs keleti városrészében jó lenne néhány újabb térfigyelő kamerát telepíteni. A rendőrségnek saját pénzügyi erőforrása nem állt rendelkezésre ehhez, azonban a város szívesen állt az ügy mellé úgy is, hogy az éves költségvetés tervezésekor ezzel még nem számoltak.

– A megkeresést követően a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel közösen felmértük, hogy a városrész mely pontjain lenne szükséges újabb térfigyelő kamerákat telepíteni – mondta el lapunknak Fürj Csaba, a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Tanács társelnöke. – Négy helyszín is szóba került, ezek közül végül a Kénes úton és a Hősök terénél szereltünk föl kamerákat, a városi rendszer üzemeltetését végző Multi Alarm Kft.-vel közösen. A javasolt új kamerahelyszínek tekintetében a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel közös álláspont, hogy elsősorban olyan helyen kell kamerát telepíteni, ahol a személy elleni erőszakos cselekmények, a közterületi rongálások, jogsértések száma magas, vagy a forgalmas szórakozóhelyek, bevásárlóközpontok közelsége ezt indokolja. A nagyobb közlekedési csomópontok, a legforgalmasabb gyalogosútvonalak, turisták által látogatott frekventált helyek védelme, a bűnelkövetés szempontjából a legfertőzöttebb területek megfigyelése szintén fontos szempont egy új kamera helyszínének kiválasztásakor.

Fürj Csaba

Így városszerte összesen már 135 térfigyelő kamera pásztázza Pécs utcáit, amelyek képét a rendőrség mellett a közterület-felügyelet is látja.

– Bár még csak pár napja működik a két új kamera, a helyi őrsparancsnok jelezte nekünk, hogy több ízben is sikerült lefülelniük tiltott kéjelgést – tette hozzá Fürj. – Ez a szabálysértési típus a környék lakóinak sok problémát okozott az utóbbi időben, erről számos jelzést kaptunk, de a rendőrségre is érkeztek bejelentések. Most, hogy már kamerafelvételek is vannak, egyszerűbb a hatóság dolga. Nagy előrelépés ez a városrész közbiztonsága szempontjából. Fürj Csaba azt is elmondta, hogy a 135 kamera Pécs területén egyáltalán nem kevés, de a jövőben is azon fognak dolgozni, hogy bővülhessen a hálózat, és ezzel növelni tudják a pécsiek biztonságérzetét.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő