Hirdetés

Javában zajlik a Városi Útfelújítási Program második üteme, amelynek keretében a Fülemüle utca Magyarürögi út és a Kővirág utca közötti szakasza, valamint a Nagy Imre út Malomvölgyi út és a Sztárai Mihály utca közötti szakasza meg is kapta az új aszfaltréteget.

Februárban az önkormányzat saját forrásból finanszírozva indította útjára a több mint 800 millió forintos Városi Útfelújítási Programot. A három ütemre bontott projektben összesen 17 pécsi utca útfelülete újul meg. A munkálatok gőzerővel haladnak, sőt több helyen már befejeződtek. Az első ütemben új aszfaltréteget kapott a Bor utca, a Dobó István utca, a Ditz-Malom utca, a Rippl-Rónai utca, a Zsuzsanna utca, az Erika utca, valamint a Fáy András utca.

Jelenleg a második ütem zajlik, amelyben a Donátusi út, a Bálicsi út, a Bethlen Gábor utca, a Nagy Imre út és a Fülemüle utca útburkolatát javítják. Utóbbi két helyszínen a munkálatokkal elkészültek, a megújult szakaszokat Péterffy Attila polgármester is megtekintette.

A Nagy Imre keleti szakaszán is elkészültek a munkákkal

Ahogy a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben írja, a Fülemüle utcát a terület önkormányzati képviselőjével, Ágoston Andreával járták be. Amíg Kertváros egyik legforgalmasabb szakaszát, a megújult Nagy Imre utat Fogarasi Gábor önkormányzati képviselővel tekintette meg.

Mindkét utcát az önkormányzati önerőből finanszírozott, városi útfelújítási program keretein belül újították fel – tette hozzá a városvezető.

A Donátusi úton is a terveknek megfelelően haladnak a munkálatok. Az utat április 5-én megnyitották, így a menetrend szerinti buszjáratok eredeti útvonalukon közlekedhetnek, az aszfalt kopóréteget pedig várhatóan április 22-én építik be. A helyszínt nemrég felkereste Péterffy Attila polgármester Siposné Bikali Éva önkormányzati képviselő társaságában.

Siposné Bikali Éva képviselő és Péterffy Attila a Donátusi úton. Április 22-én építhetik be az aszfalt kopóréteget

Hirdetés