Hirdetés

Az egyetemisták körében már kifejezetten népszerűek a szeptemberben kihelyezett környezetbarát e-rollerek.

Pozitívan fogadták a pécsi fiatalok és egyetemisták a szeptember eleje óta használható új e-rollereket, sok diák már – elkerülve a reggeli csúcsforgalmat – rendszeresen azokkal jár iskolába, derül ki a PécsTV riportjából.

Mint ismert, a több mint 350 e-rollerből álló flottával a városvezetés egyik legfontosabb célja az volt, hogy a belváros közlekedését kicsit zöldebbé, csendesebbé és tisztábbá tudják tenni. Szerencsére a pécsiek is így gondolják, sokan ugyanis épp a jótékony ökológiai hatásai miatt választják a város 70 pontján felkapható e-rollereket.

Az egyik PécsTV által megszólaltatott fiatal szerint például körükben az e-rollerek akár népszerűbbek lehetnének a buszozásnál is, amennyiben a rendszerhez kedvező díjszabású bérletkonstrukciót is kialakítanának. Ahogy pedig egy másik egyetemi hallgató fogalmazott: szimpatikus a kezdeményezés, mivel egy környezetbarát közlekedési alternatíváról van szó.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke, Koczka Viktor is arról számolt be, hogy a hallgatók is ugyanúgy szembesülnek a pécsi dugókkal és környezetkárosító hatásukkal, mint a városiak többsége. Ezért meglátása szerint nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló közlekedési eszközökre a fiatalok körében is.

– Fontos, hogy rendeltetésszerűen, felelősségteljesen és biztonságosan használjuk ezeket a rollereket, elkerülve így a baleseteket. Felelősséggel használva ugyanis az e-rollerek hasznos eszközökké válnak a városi szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében – mondta.

A PécsTV riportjában megszólal Simon Wintermans biciklis aktivista (Bicibusz) is, aki szerint, ha egy roller ki tud váltani egy autót, az már siker, és minden olyan kezdeményezést üdvözölni kell, amely lehetőséget biztosít az autós forgalom csökkentésére.

Az új pécsi e-rollerekről korábban az alábbi cikkben írtunk részletesebben:

https://www.pecsma.hu/top/mar-e-rollerrel-szelhetjuk-at-a-varost-elindult-a-tesztuzem/
Hirdetés