10 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletKiírták a közbeszerzést a nagyárpádi csomópont átépítésére

Kiírták a közbeszerzést a nagyárpádi csomópont átépítésére

Az önkormányzat Költségvetési és Gazdasági Bizottsága mai ülésén egyhangú döntést hozott a közbeszerzési eljárás megindításáról a nagyárpádi csomópont átépítése kapcsán. A veszélyes kereszteződés rendbetétele már régi igénye a környék lakóinak.

Jó ideje foglalkoztatja már a környék lakóit a nagyárpádi csomópont, azaz a Kemény Zsigmond utca és az 57-es főút kereszteződésének kérdése. Főként azért, mert kifejezetten sok baleset történt már ott az utóbbi években. A terület önkormányzati képviselője, Csaba István egyik fontos vállalása volt, hogy át fogják építeni a kereszteződést, kiszélesítik azt, gyalogosátkelőket létesítenek és villanyrendőr is lesz majd. Az ezzel kapcsolatos kiviteli tervek már tavaly elkészültek, a kormányhivatal pedig az építési engedélyt is kiadta.

– Most pedig újabb fontos lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy valóban megvalósuljon a terv – számolt be a legfrissebb hírről a PécsMa.hu-nak Csaba István. – A Költségvetési és Gazdasági Bizottság ma ugyanis egyhangú szavazással döntött a közbeszerzés kiírásáról. Ez egy nyílt közbeszerzés lesz, így mostantól várjuk az ajánlattevőket.

Ez azt jelenti, hogy jó esetben pár hónapon belül meglehet a kivitelező, utána pedig már valóban csak a veszélyes csomópont átalakítása marad hátra.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő