14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapHírzónaKitiltották a járműveket az 56-osról

Kitiltották a járműveket az 56-osról

December 9-től kitiltották az 56-os főút tolnai megyehatár és Mohács közötti szakaszáról a 20 tonna összsúly feletti járműveket – jelentette be a Baranya megyei kormánymegbízott.

Hargitai János az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy július 1-én vezették be a tehergépjárművek után a használatarányos útdíj fizetési kötelezettséget. Miután az autópályán megtett minden tíz kilométer után fizetendő útdíj több mint a duplája lett a főúton megtett hasonló távolság díjának, a fuvarozók, tehergépkocsivezetők a lényegesen olcsóbb megoldást választották.

Ennek lett a következménye, hogy Baranya megyében a teherjárművek nem az M6-os sztrádát használták, így az 56-os főúton a tolnai megyehatár és a Mohács város közötti részen jelentősen megnőtt a teherforgalom.

Hargitai János elmondta, hogy az egyes időszakokban már-már elviselhetetlen forgalom miatt a főút melletti községek lakói útlezárást is fontolgattak, Bár községben aláírásgyűjtés is kezdődött a helyzet sürgős megváltoztatására.

„Az összegyűlt több száz aláírást a báriaktól átvettem és első lépésben ígéretet tettem az azonnali forgalomszámlálás és a teherautók fokozott ellenőrzésének megindítására. Csütörtökön a Magyar Közút Zrt. Baranya megyei igazgatója írásban tájékoztatott arról, hogy a forgalomszámlálások és a gépjárművek ellenőrzésének tapasztalatai alapján az 56-os számú főút tolnai megyehatár és Mohács város közötti szakaszáról a 20 tonna összsúly feletti, nem célforgalmi jelleggel közlekedő tehergépjárműveket december 9-től a szükséges közúti jelzőtáblák elhelyezésével, kitiltották” – írta közleményében Hargitai János.

A kormánymegbízott azt reméli, hogy az intézkedés nyomán Bár és Dunaszekcső községekben a forgalma a korábbi mértékűre csökken.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő